Презентація до уроку читання "Казки маленькі, а розуму в них багато" (В.Сухомлинський “Соловей і Жук”)

Про матеріал

Робота на уроці представлена у вигляді телепередач. Передбачена мовна розминка, робота над загадками, знайомство з письменником, вікторина, фізкультхвилинка.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Казки маленькі, а розуму в них багато (В. Сухомлинський “Соловей і Жук”) Вчитель початкових класів спеціалізованої школи № 66 м. Маріуполя Крапіневич Т. В.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Загадка. Що за диво-дивина. У нас вдома розмовля?Дивимось по ньому. Казки, гарні мультики, Ще й розкаже про погоду, Спорт та бізнес чи негоду.

Номер слайду 4

Програма телепередач на сьогоднішній урок. Мовна розминка. Привітання ведучих. В гостях у Бабусі-ЗагадусіЗустріч з В. Сухомлинським. Казочка “Соловей і Жук. Передача “Що? Де? Коли?”Підсумок

Номер слайду 5

Мовна розминка. Жив жучок між бур´янами,Жив без тата і без маме. Жив і жив, і не тужив,Жовтим листям ворушив. Г. Чубач

Номер слайду 6

Мовна розминка. Прилетіли солов'ї, Заселились всі гаї. Ой, веселі солов'ї,Розкажіть про ті краї, Де зимою ви літали?Що ви їли? Де ви спали?А чи мають ті країОтакі як в нас, гаї? Г. Чубач

Номер слайду 7

Мовна розминка. Таблиця Шульте {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}93137201421192422316110124251851711615228

Номер слайду 8

Привітання ведучих. Доброго ранку! Доброго дня!Доброго - вчора, сьогодні, щодня…Хай не псується годинник на вежі, Хай буде все на землі, як належить!

Номер слайду 9

Привітання ведучих Сонце – як сонце, літо – як літо, Дощик – як дощик, діти – як діти. Кожному дому щастя бажаю,Всіх вас сьогодні я щиро вітаю.

Номер слайду 10

Привітання ведучих. Хай усміхаються діти щодня,Хай веселиться вся їхня рідня,Хай завітає до нас на урок. Кожна людинка, тваринка, звірок.

Номер слайду 11

В гостях у Бабусі-ЗагадусіЯ руда, низького росту,Хитра я і довгохвоста. На курей я вельми ласа – В них таке смачненьке м'ясо…Вовку-брату я сестриця,А зовуть мене… (Лисиця)

Номер слайду 12

В гостях у Бабусі-ЗагадусіГостроносий і малий,Сірий, тихий і незлий. Вдень ховається. Вноч йде шукать собі харчі. Весь із тонких голочок. Як він зветься?... (Їжачок)

Номер слайду 13

В гостях у Бабусі-ЗагадусіЛіс обійшов, поїв весь мед,В барлогу ліг і спить…А мед він любить, не секрет,На те він і … (Ведмідь)

Номер слайду 14

В гостях у Бабусі-ЗагадусіДовгі вуха,Куций хвіст,Невеличкий. Сам на зріст. На городі Побував  - Нам капусту Попсував. (Заєць)

Номер слайду 15

В гостях у Бабусі-ЗагадусіТьох, тьох, тьох, тіву-тів!Лине радісно з гаїв. То співаночка чия?Ну звичайно ж… (солов'я )

Номер слайду 16

В гостях у Бабусі-ЗагадусіСтрашний та рогатий,Чорний та крилатий, По дорозі гук. Хто ж то лізе?

Номер слайду 17

Зустріч з Василем Сухомлинським Народився у 1918 роціу с. Василівка на Кіровоградщиніу незаможній сім´їВ сімї було ще 3 дітей

Номер слайду 18

Зустріч з Василем Сухомлинським. В 17 років почав працювати в школіПід час війни воював. Був поранений. В школі працював 35 років

Номер слайду 19

Зустріч з Василем Сухомлинським. Написав 1500 художніх творів для дітей (казки, оповідання, легенди, новели)

Номер слайду 20

Читання казки. Тестування "Що з двох правильне?"1. Цей твір — це ... а) казка; б) оповідання.2. У саду співав ... а) Жук; б) Соловейко.3. Соловейко хотів, щоб ... а) Жука краще зовсім не було; б) Жук допоміг йому співати.4. Жук і Соловей спитали думку ... а) хлопчика; б) дівчинки.5. Кого дівчинка хотіла залишити? а) Солов'я і Жука; б) Солов'я.6. Автор хотів сказати цією казкою, що у світі мають залишитися... а) живі істоти; б) ті, які гарно співають.

Номер слайду 21

Гра “Дочитай речення до кінця”Його пісня… … була дуже гарна. А коло… …Соловейка літав великий рогатий Жук. Ти не … … даєш мені співати. Полетіли … … Соловей і Жук до дівчинки та й питають:—    Скажи, дівчинко, кого треба залишити в світі — Солов'я чи Жука? Хай собі … … будуть і Соловей, і Жук,— відповіла дівчинка.

Номер слайду 22

Що? Де? Коли?... Я ан валсні ічо балачи сінг. Він кийта лийбі-білий і напухстий, шийм'як аз мох. А озмор ... від гоньо нідику єн тевчеш, скрізь дошкуляє, вітьна пила мерзнуть. І огоніч поїстипо. Жах! Я на власні очі бачила сніг. Він такий білий-білий і пухнастий, м'якший за мох. А мороз… від нього нікуди не втечеш, скрізь дошкуляє, навіть лапи мерзнуть. І нічого попоїсти. Жах!

Номер слайду 23

Що? Де? Коли?... о. П муто мосаму зеруо вавпла векийли білий дьбіле з довгюо єшию і ничорм дзьомоб. огно. Од зура зустрів лебьді сріблятус куриб і тівхо її стиз'ї. та. Сла кибра проситияс. По тому самому озеру плавав великий білий лебідь з довгою шиєю і чорним дзьобом. Одного разу зустрів лебідь сріблясту рибку і хотів її з'їсти. Стала рибка проситися.

Номер слайду 24

Підсумок. Передача закінчилась, мабуть, друзі, ви стомились, А тепер – відпочивать,Та казки – не забувать!

pptx
Додано
5 березня 2018
Переглядів
3371
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку