Презентація до уроку "День Смайлика"

Про матеріал

Світ Інтернету не може ні хвилини обійтися без смайлів – набору знаків. Адже виразити свої почуття, настрій при письмовому спілкуванні дуже важко. 19 вересня народився самий веселий і життєрадісний символ Інтернету - Його Усмішливість Смайлик, і не відзначити цю подію хоча б однією усмішкою просто грішно. Адже без посмішки не може бути свята.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Смайлики

Номер слайду 2

Смайл, сма́йлик — схематичне зображення людського обличчя, що використовується для передачі емоцій. Може складатися з різноманітних символів, як то букв алфавіту, знаків пунктуації та різних службових символів. Особливе розповсюдження смайли набули з поширенням інтернету (чати, форуми,ICQ тощо) та мобільних телефонів (короткі повідомлення — SMS), де широко використовуються користувачами для обміну повідомленнями.

Номер слайду 3

Довжина посмішки

Номер слайду 4

Смайли, опубліковані 30 березня1881 року у випуску журналу «Puck». Одна з перших спроб використання топографічних конструкцій для вираження емоцій була здійснена ще у 1881 р. редакцією американського гумористичного журналу “Puck.” У 1953 р. смайлики зявляються на шпальтах газети "Нью-Йорк Гералд Трибюн" (англ. “New York Herald Tribune”), де їх використали у рекламі художнього фільму “Lili”.

Номер слайду 5

в Америці в грудні 1963 року художник Харві Белл, з нагоди злиття двох страхових компаній в одну корпорацію State Mutual Life Assurance Cos. of America намалював першу бадьору усміхнену пику, яку розмістили на значках співробітників компанії.

Номер слайду 6

У 70-х роках смайл придбав величезну популярність: його почали друкувати на марках, футболках, рюкзаках, олівцях … Продукція з зображенням смайликів приносила величезні доходи всім, окрім свого творця.

Номер слайду 7

«Що хотів зобразити смайлик?»

Номер слайду 8

Смайл. Значення. Графічне зображення. Смайл. Значення. Графічне зображення. Смайл. Значення. Графічне зображення:-) або :)усмішка, щастя:-( або :(сум, депресія, не весело;-) або ;)підморгування:-Dсміх:-P або : Pпоказувати язика:-*поцілунок:-O або=-Oздивування, шок:-[зашарівся, почервонів:'(плач. O:-)ангел]:-> або >:)дідько, диявол8-) або B-)в окулярах, крутий>: O або>:(розлючений:-Xстулені губи, обіцянка мовчати:-|не розумію, чекаю:-!нудота, відраза:-@кричати в гніві, розгніваний@}->--троянда:'-)сльози радості, посмішка крізь сльози %)плутанина, сум'яття; божевільний:*)напідпитку. Одні й ті ж емоції іноді записуються різними смайликами, деякі смайли функціонують лише у вузькому колі людей. Але є смайли, які поширені повсюдно і мають усталений запис. Часто вони уже вбудовані в інтернет-програми та мобільні телефони, і при виведенні на екран текстові смайли автоматично заміняються на відповідні графічні зображення.

Номер слайду 9

«Намалюй смайлик»

Номер слайду 10

Що ж стосується Харві Белла, то він врешті-решт теж запатентував свій смайл і створив компанію World Smile Corporation. У цієї людини була мрія – стати «міжнародним послом щастя» на всій Землі. Саме Харві Белл запропонував відзначати 1 жовтня міжнародний день посмішки. Весь прибуток від компанії World Smile Corporation було вирішено використати в благодійних цілях.http://www.worldsmile.org. Офіційна сторінка корпорації

Номер слайду 11

Масштабна експансія смайликів у друкованому тексті почалася з виникненням Інтернету. За короткий проміжок часу інтернет-спільнота успішно адаптувала певні символи через їхню простоту та легкість написання, адже їх можна зобразити типографічними знаками, що розміщені на клавіатурі. Смайлики увійшли до графічно-стилістичного атрибуту нетикету.

Номер слайду 12

« Віднови повідомлення»

Номер слайду 13

Танцюємо зі смайликами

Номер слайду 14

Багато хто з нас вже не уявляє спілкування на просторах Інтернету без цих звичних усміхнених дужок. Але потрібно виражати емоції і в реальному житті.

Номер слайду 15

«Покажи емоцію»

Номер слайду 16

В середовищі українських користувачів зародилися так звані українські патріотичні смайли:чоловічі — з «козацьким оселедцем»:~:-) ~;-P ~;-| ~8-) ~8-D жіночі — з «квіткою»:*;-) *;-P *;-D *;-| *'_'*

Номер слайду 17

Кілька прикладів національних стилів, що недісталися світового визнання. Такими є смайли зкорейських ієрогліфів, на приклад, ㅇㅅㅇ чи ㅇㅂㅇ. Аподивившись на арабські літери, можна збагнути, що ніякихсмайлів насправді і не потрібно:ت -[t] наприкінці словаهبه – окрема [b] між двома окремими [h]Ось і все. <@>___<@>Прапор. Зіньківського Повку. Прапор Північно-Кавказького Емірату.

Номер слайду 18

Практична робота за комп’ютером (програма Paint). Намалювати смайлик свого настрою.

Номер слайду 19

Рефлексія «Телеграма»

Номер слайду 20

Зроби добру справу. Допоможи з’явитися хоча б одній посмішці ))

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Паламарчук Світлана Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Тісевич Рімма Станіславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 лютого 2018
Переглядів
7849
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку