Презентація до уроку доброти " Чотири лапи"

Про матеріал
Презентація розповідає про домашніх улюбленців, про історію їх приручення людиною, висвітлює проблему бепритульних тварин, виховує в дітей почуття обов'язку перед домашніми тваринами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЧОТИРИ ЛАПИ ЧОТИРИ ЛАПИ

Номер слайду 2

Вірний друг у мене є, Мені лапу подає. Заглядає щиро в очі,Мовби щось сказати хоче…………. Має вуса й пишний хвістІ негарну звичку: Спершу добре він поїсть,Після — вмиє личко.........

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Ця дата пов’язана з іменем Франциска Ассізького. Він є засновником чернецького ордену, заступником та покровителем «братів наших менших» - тварин та птахів, а також навколишнього середовища. Згідно легенд, що дійшли до нашого часу, Франциск Ассізький володів неймовірною здатністю вступати в тісний контакт із тваринами, які не тільки не завдавали йому шкоди, а й слухалися та захищали його.

Номер слайду 6

Собаки унікальні істоти. Їх приручили ще, коли люди були мисливцями і збирачами. А в ті часи це були інші тварини - дикі хижі вовки, які лякали людей в багатьох частинах світу. Пес - це наш найстаріший і найближчий друг людини серед тварин.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

У Древньому Єгипті, коти відігравали велику роль, тривалий час саме його розглядали як місце одомашнення кішок. Дикі коти почали навідуватися в людські поселення заради гризунів, яких своєю чергою вабило зерно. Тому котів відносять до тієї групи тварин, які одомашнилися самі по собі, як і собака, свиня, а згодом курка та голуб.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Чи бачили ви колись на вулиці песика, який явно шукає своїх господарів? Чи просто сидить, завмерши на зупинці громадського транспорту і заглядає в обличчя кожного?Така собака скоріш за все загубилась або її просто залишили на вулиці недобросовісні господарі. Саме такі тварини становлять основну кількість безпритульних.

Номер слайду 11

Від тяжкого, голодного й холодного життя на вулиці, де тваринам постійно загрожує небезпека, вони можуть бути агресивні. Будьте обережні при зустрічі з безпритульними тваринами!

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Небайдужі люди організовують центри для безпритульних тварин, де вони будуть оглядатись ветеринаром, виховуватись. Тваринам люди приносять корм та гроші. Є ветеринари та кінологи, що допомагають безкоштовно . Там, усіх тварин оглядає лікар, робляться щеплення.

Номер слайду 15

НАШІ

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Бережіть тварин! Вони живі ! Вони наші вірні друзі! Їм боляче коли їх ображають й зраджують……

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Матеріали до уроків
НУШ
Інкл
Додано
27 жовтня 2021
Переглядів
1412
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку