Презентація "Професійні захворювання"

Про матеріал
Презентація "Професійні захворювання" може бути використана на будь-якому етапі уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття «професійні захворювання» та їх профілактика

Номер слайду 2

Праця кухарів пов’язана: з роботою стоячи, підійманням важких предметів, напруженням м’язів рук та ніг, з роботою в несприятливих умовах (висока t◦, підвищена вологість та забрудненість повітря), з використанням механічного обладнання та теплових апаратів.

Номер слайду 3

Всі ці фактори можуть негативно впливати на здоров’я та працездатність працівників, що може призвести до виникнення професійних захворювань. Професійні захворювання – це хвороби, що розвиваються через професійні шкідливості (несприятливі умови праці), алергічний механізм та зниження опірності організму. Професійне захворювання – це хронічне або гостре захворювання, причиною якого став тривалий вплив на працівника шкідливих виробничих факторів.

Номер слайду 4

За статистикою, кухарі часто стикаються з такими захворюваннями:патології нижніх кінцівок і судин (варикоз, тромбофлебіт);хвороби хребта (сколіоз, остеохондроз);травми, опіки;отруєння;алергічні реакції;захворювання органів травлення;порушення обмінних процесів (ожиріння, цукровий діабет);гіпертонія;дерматологічні захворювання;ревматизм;серцево-судинні патології;застуда, ангіна.

Номер слайду 5

Профілактика професійних хвороб: Систематичне поліпшення умов праці. Ліквідація шкідливо-діючих факторів (зменшення їх дії до безпечного для здоров’я людини рівня тощо):удосконалення технологічних процесів, використання санітарно-технічного обладнання,  раціоналізація режиму праці і відпочинку тощо.

pptx
Пов’язані теми
Людина і світ, Презентації
Додано
8 листопада 2023
Переглядів
727
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку