Презентація до уроку « Фантазія і творчість у роботі дизайнера. Біоніка. Створення сувенір, із застосуванням природних форм»

Про матеріал
Презентація до уроку образотворчого мистецтва у 7 класі "Фантазія і творчість у роботі дизайнера. Біоніка. Створення сувенір, із застосуванням природних форм" ознайомить учнів із прикладами біоніки в різних сферах діяльності людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Продзвенів уже дзвінок, починається урок. Приготуйте без мороки Все, що треба до уроку. Фарби, пензлі, олівці. Приготувались? Молодці! Все у нас уже на місці, залишилось тільки сісти! Сядьте, дітки, всі гарненько, Руки покладіть рівненько. Голову вище підійміть, Плечі свої розведіть. Всі на мене подивіться, і приємно посміхніться!

Номер слайду 3

Зверніть увагу на ці зображення, які почуття вони викликають,? Що їх об’єднує? Об’єктами чого вони є? . Як можна все це назвати одним словом?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Що об’єднує ці зображення ? На які дві групи можна їх поділити?

Номер слайду 7

БІОНІКА БІОЛОГІЯ ТЕХНІКА

Номер слайду 8

Тема. «Фантазія і творчість у роботі дизайнера. Біоніка. Створення сувенір, із застосуванням природних форм» Мета уроку знати : основи біоніки; навчитися аналізувати природні форми. Розширити уявлення про дизайн. вміти: Використовувати знання з природничих наук для створення художніх образів. трансформувати природну форму у вирішення дизайнерських завдань; підбирати техніку виконання роботи.

Номер слайду 9

«Блеф-клуб» Першим застосував поняття «дизайн» був сер Генрих Кол. Слово «дизайн» буквально перекладається як «творчий задум» , «намір», «план». Геометрія - Наука про живу природу, про закономірності органічного життя. 4. Ландшафтний дизайн- вид дизайнерської діяльності, завданням якої є об’ємно-просторова організація території за допомогою компонентів природного ландшафту , скульптур та архітектурних споруд. 5. Виробництвом продукції, якою користується людина в різних сферах життя займається - промисловий дизайн. 6. Відмінною рисою арт-дизайну: є несподіване комбінації кольору та світла. 7. Дизайн поділяють на види: промисловий, креативний, графічний 8. Дизайнерський об'єкт, який створює дизайнер повинен бути , зручним, корисним, красивим, економним, відповідати своєму призначенню. (так) (ні, біологія) (ні промисловий , графічний, ландшафтний, та арт-дизайн). (так) (так) (так) (так) (так)

Номер слайду 10

“Птах – це інструмент ,який працює за математичними законами,а людина здатна відтворити цей інструмент”

Номер слайду 11

Слово „біоніка“ перекладається з грецької bion як „ елемент життя “, „ той, що живе.” Біоніка – молода наука, з’явилася у 1960р. у м.Дайтон /США/. Девіз біоніки: „ Живі прототипи – ключ до нової техніки.”

Номер слайду 12

БІОНІКА - наука про застосування в технічних пристроях, системах, спорудах принципів, властивостей, функцій, структур живої природи.

Номер слайду 13

- об’єднує, біологію, математику, технологію, перехрещені  скальпель, – паяльник і знак інтеграла. Символ « біоніки »

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Антоніо Гауді “Природа, що застигла в камені”

Номер слайду 16

Будинок-молюск

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Люди застосовують знання біоніки прилади та інструменти   транспорт архітектура медицина побут Одяг Інтер’єрі Ландшафтний дизайн архітектура Ювелірне мистецтво Арт дизайн

Номер слайду 29

Використання природних форм Краса Функціональність

Номер слайду 30

І це теж біоніка…

Номер слайду 31

Фізкультхвилинка. Станьте, діти, у проході, Посміхніться ви природі! Потягніться догори, Поклоніться до землі. Нахиліться вліво, вправо, Повторіть ще раз цю вправу! Швидко-швидко пострибайте І мерщій усі сідайте!

Номер слайду 32

Чорна скринька.

Номер слайду 33

Створення творчої роботи з трансформації природного об'єкта на основі біоніки. Сувенір до дня Валентина

Номер слайду 34

Інтерв’ю з місця подій.

Номер слайду 35

Авторське крісло.

Номер слайду 36

Метод «РЮКЗАК» Які емоції переповнюють вас на кінець уроку? Чи задоволені результатом своєї праці? Що нового дізнались? Де ви можете використати здобуті знань.

Номер слайду 37

Домашнє завдання. Складіть на інтелект – карту на тему «Біоніка і дизайн».

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Дякую за роботу на уроці !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1.  Irina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додав(-ла)
Zhar Galina
Додано
17 березня 2021
Переглядів
2807
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку