Презентація до уроку “Фізичні та хімічні явища. Хімічні реакції та явища, що їх супроводжують.”

Про матеріал
Презентація до уроку “Фізичні та хімічні явища. Хімічні реакції та явища, що їх супроводжують.” Використовується як наглядний матеріал для вивчення теми, з 5 по 17 слайди знайомство з явищами з 18, 19 слайд поясненя теми, 20 слайд інструкційна карта для роботи в групах, 21-22-23 слайд підведення підсумків теми; 24 слайд Д/з.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: «Фізичні та хімічні явища. Хімічні реакції».

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Природа - це найкраща з книг, написана на особливій мові. Цю мову треба вивчати. М.Г. Гарін-Михайлівський

Номер слайду 4

Гра « Чому вони разом?» O2 , S, Fe, Na Н2О, NaСІ, С6Н12О6 О, С, Р, S Стіл, олівець, цвях, зошит Пластик, папір, скло, тканина

Номер слайду 5

ТЕМА: «ФІЗИЧНІ Й ХІМІЧНІ ЯВИЩА»

Номер слайду 6

ПІВНІЧНЕ СЯЙВО

Номер слайду 7

ПОЯВА КРАПЕЛЬ РОСИ

Номер слайду 8

ГОРІННЯ

Номер слайду 9

ЗАМЕРЗАННЯ ВОДОСПАДУ

Номер слайду 10

Номер слайду 11

УТВОРЕННЯ ХВИЛЬ

Номер слайду 12

СКИСАННЯ МОЛОКА

Номер слайду 13

ВИПАРОВУВАННЯ ВОДИ З ОЗЕРА

Номер слайду 14

УТВОРЕННЯ ХМАР І СМЕРЧ

Номер слайду 15

ГНИТТЯ

Номер слайду 16

ЖОВТІННЯ ЛИСТЯ

Номер слайду 17

ІРЖАВІННЯ ЗАЛІЗА

Номер слайду 18

ЯВИЩА ФІЗИЧНІ ХІМІЧНІ Зміни, які відбуваються у світі, називаються явищами. Речовина не змінюється Речовина змінюється Явища, під час яких речовина не Явища, під час яких одні речовини перетворюється на іншу, перетворюються на інші, називають фізичними. називають хімічними.

Номер слайду 19

Хімічні явища називають хімічні реакції Умовний запис хімічної реакції А + В → С + Д ↙ ↘ Вихідні продукти речовини реакції ( реагенти )

Номер слайду 20

Карта-пам’яті Група _____________ Станція фізична Станція хімічна Ознаки фізичних явищ Ознаки хімічної реакції Станція аналітична CaCO3 + 2HCl = CaCl2 + H2O + CO2   Визначить і запишіть: реагенти __________________________   продукти реакції_______________________________

Номер слайду 21

Для того, щоб відбулася хімічна реакція, необхідно:  — Наявність речовин; — Тісний контакт між ними; — Зміна температури.

Номер слайду 22

Отже, підведемо підсумки вивченого: 1. Я знаю, що під час хімічних явищ молекули речовини ________. 2. Я знаю, що під час фізичних явищ молекули речовини _______.  3. Я знаю, хімічні явища описуються ________________________. 4. Я знаю, що хімічну реакцію складають за допомогою __, та ___. 5. Я знаю, що речовини, які вступають в реакцію називають _____. 6. Я знаю, що кінцевими продуктами реакції називають _________. 7. Я знаю, що ознаками хімічної реакції є _____________________. 8. Я знаю, що для того, щоб відбулася реакція необхідно: _______.

Номер слайду 23

Продовжи речення: «На сьогоднішньому уроці я дізнався…» «Мені було цікаво…» «Мені було складно…» «Я навчився…» «Я зміг…» «Про що б я хотів дізнатися більше…»

Номер слайду 24

Домашнє завдання: Опрацювати §14; виконати вправи 1 та 5. Творче завдання «Сюрприз для мами, або як позбутися накипу». У чайнику з’явився накип – не розчинені солі Кальцію й Магнію. Щоб його позбутися, налийте в чайник розчин лимонної кислоти і доведіть його до кипіння. Кип'ятіть півгодини. Потім злийте у слив і прополощіть водою. Які явища ви спостерігали? Де ще утворюється накип? Як його позбутися.  

ppt
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
3 березня 2019
Переглядів
1779
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку