Презентація до уроку " Глюкоза та сахароза. Їх властивості та значення"

Про матеріал
Презентація до уроку хімії з теми "Вуглеводи глюкоза та сахароза. Їх властивості та з начення"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВІДКРИТИЙ Урок З хімії 9 клас

Номер слайду 2

ЗНОВ ДЗВІНОК ПОКЛИКАВ В КЛАССЬОГОДНІ ХІМІЯ У НАСЦІКАВА ПОДОРОЖ ЧЕКАЄКРАЇНА знань ДВЕРІ ВІДЧИНЯЄ

Номер слайду 3

Девіз уроку: Хто стоїть на місці, той завжди відстає. Народна мудрість

Номер слайду 4

Жири?Олеїнова кислота. НасиченіНенасичені

Номер слайду 5

Відповіді на тести1 В2 У3 Г4 Л5 Е6 В7 О8 Д9 И 10 4 11 19

Номер слайду 6

Вуглеводи: глюкоза, сахароза. Їх властивості та значення.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Вперше термін "вуглеводи" запропонував професор Дерптського (нині Тартуського) університету К. Г. Шмідт в 1844 р. Загальна формула вуглеводів – Cn (H2 O) m, У 1927 р. Міжнародна комісія по реформі хімічної номенклатури запропонувала термін "вуглеводи" замінити терміном "гліціди", однак стара назва "вуглеводи" вкоренилася .

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Класифікація вуглеводів (сахаридів) Прості СкладніМоносахариди. Дисахариди. Полісахариди. Глюкоза. Фрукто- за. Галак-тоза. С6 Н12 О6 Рибоза. С5 Н10 О5 Дезокси-рибоза. С5 Н10 О4 Сахароза – глюкоза + фруктоза. Лактоза – глюкоза + галактоза. Мальтоза – глюкоза + глюкоза С12 Н22 О11

Номер слайду 12

Процес фотосинтезу6 СО2 + 6 Н2 О → C6 H1206 + 6 О2

Номер слайду 13

Глюкоза. Сахароза. С6 Н12 О6 С12 Н22 О11

Номер слайду 14

Якісна реакція на вуглеводи.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Це цікаво!

Номер слайду 17

Історична довідка

Номер слайду 18

Історична довідка. Пам'ятник першому кубику- рафінаду в Чехії Пам’ятник цукру-рафінаду міста Суми

Номер слайду 19

Історична довідка

Номер слайду 20

Вставте в текст пропущені слова.1. У природі глюкоза утворюється врезультаті ….2. Доведено ,що молекула сахарози складаєтьсяіз таємно зв’язаних залишків молекул…. та ….3. Глюкоза під час нагрівання розкладається на…. та ….4. Хімічна формула сахарози….5. …. являє собою кристалічну речовину добре розчинну у воді, при нагріванні карамелізується.

Номер слайду 21

Чому цукроварінння належить до сезонних виробництв,адже коренеплоди можна зберігати протягом зими?Чому брак глюкози в організмі викликає втрату свідомості?

Номер слайду 22

Напишіть рівняння реакцій за якими можна здійснити такі перетворення. Сахароза Глюкоза Молочна кислота Вода   

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Рефлексія Сьогодні на уроці я….

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Дробот Олена Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Мелеганич Оксана
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Пов’язані теми
Хімія, 9 клас, Розробки уроків
До підручника
Хімія 9 клас (Григорович О.В.)
Додано
9 грудня 2020
Переглядів
4792
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку