Презентація до уроку "Гриби-паразити"

Про матеріал
Презентація включає: - повторення попереднього матеріалу на знання біологічних об'єктів, тестове завдання, знайти зайвий термін із запропонованих; - слайди із ілюстраціями грибів-паразитів рослин, тварин і людини. - закріплення знань у вигляді гри "Аукціон"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИЗНАЧІТЬ РОСЛИНУ ЗА МАЛЮНКОМ:

Номер слайду 2

Тестові завдання з однією правильною відповіддю 1.Оболонки клітин грибів містять: а) хітин; б) целюлозу. 2.Укажіть структури, які клітини грибів не мають: а) клітинна оболонка; б) ядро; в)хлоропласти; г)мітохондрії. 3. Причиною почорніння плодів помідорів є паразитичний: а) гриб; б) лишайник; в) рослина.

Номер слайду 3

Знайти зайве слово в переліку і пояснити свій вибір: а) білий гриб, пеніцил, стафілокок, маслюк б) ріжки, сажки, трутовик, лисичка В) мукор, білий гриб, польський гриб, підберезовик.

Номер слайду 4

Подзаголовок

Номер слайду 5

Номер слайду 6

ТРУТОВИК справжній який найчастіше зустрічається на деревах. Він космополіт, бо поширений на всіх континентах. У нашій місцевості найбільш поширений на березах. Плодове тіло трутовика звичайного покрите твердою світло-сірою кіркою, під якою розміщена суха (інколи м’яка) жовто-коричнева, неначе бархатисто-замшева, м’якіть.

Номер слайду 7

коренева губка Вивернуті з коренем сосни і ялини – це звичайна робота цього гриба. Його грибниця проростає у корені, а потім піднімається по стовбуру десь на 5 метрів. У зараженій деревині з’являються пустоти, а корені руйнуються і відмирають. Таке дерево швидко гине, а на вивернутому корінні розмножуються кореневі губки далі.

Номер слайду 8

Трутовик сірчано-жовтий переважно селиться на листяних стовбурах дерев, які хворі, вражені, старі або мертві. Плодові тіла однорічні. загалі гриб є небезпечним паразитом, що викликає буру конічну гниль і в кінцевому підсумку губить дерево на якому оселився. він має лікувальні властивості і володіє хорошими смаковими якостями.

Номер слайду 9

Губка берзова Утворюється наріст неправильної форми, що досягає від 5 до 40 см в діаметрі і товщиною 10-15 см. Поверхня наросту чорна, вкрита численними тріщинами. найважливішою її властивістю є здатність зупиняти розвиток ракових клітин а іноді повністю їх знищувати. В першу чергу йдеться про ракові клітини в шлунково-кишковому тракті та інших внутрішніх органах. Препарати губки мають стимулюючий вплив на організми, якісно підвищують імунітет, поліпшують загальне самопочуття

Номер слайду 10

Борошнисторосяні гриби спричиняють захворювання борошниста роса в різних рослин. Ознакою борошнистої роси є поява на уражених органах рослин плям, схожих на борошно. Гіфи проникають у шкірку рослин і забезпечують живлення паразита.. В уражених рослин уповільнюється ріст, а їх плоди осипаються недозрілими.. Грибниця цих грибів зимує на вражених рослинах

Номер слайду 11

САЖКОВІ ГРИБИ: ЛЕТЮЧА САЖКА ПШЕНИЦІ РІЖКИ ПШЕНИЦІ

Номер слайду 12

ГРИБ КАНДИДА

Номер слайду 13

ГРИБКОВІ УРАЖЕННЯ ШКІРИ І НІГТІВ.

Номер слайду 14

СТРИГУЧИЙ ЛИШАЙ ЗАХВОРЮВАННЯ ЛЮДИНИ І ТВАРИНИ. ЗАРАЗИТИСЯ ЛЮДИНА МОЖЕ, КОНТАКТУЮЧИ З ХВОРОЮ ТВАРИНОЮ АБО ЛЮДИНОЮ. СПОЧАТКУ ЗЯВЛЯЮТЬСЯ ЧЕРВОНІ ПЛЯМИ І ЛУЩЕННЯ ШКІРИ. ПРИ УРАЖЕННІ ГОЛОВИ МОЖЕ ВИПАДАТИ ВОЛОССЯ. ЛІКУЄТЬСЯ ПРОТИГРИБКОВИМИ ПРЕПАРАТАМИ.

Номер слайду 15

ГРА «АУКЦІОН»

Номер слайду 16

ГРА «АУКЦІОН»

Номер слайду 17

ГРА «АУКЦІОН»

Номер слайду 18

ГРА «АУКЦІОН»

ppt
Додано
25 січня 2019
Переглядів
6352
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку