Презентація до уроку "ГРИГІР ТЮТЮННИК. ОПОВІДАННЯ «ДИВАК». ІДЕЯ НЕПОВТОРНОСТІ Й БАГАТСТВА ВНУТРІШНЬОГО СВІТУ ЛЮДИНИ. ОБРАЗ ОЛЕСЯ"

Про матеріал
Презентаці до уроку на тему: "ГРИГІР ТЮТЮННИК. ОПОВІДАННЯ «ДИВАК». ІДЕЯ НЕПОВТОРНОСТІ Й БАГАТСТВА ВНУТРІШНЬОГО СВІТУ ЛЮДИНИ. ОБРАЗ ОЛЕСЯ".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГРИГІР ТЮТЮННИК. ОПОВІДАННЯ «ДИВАК». ІДЕЯ НЕПОВТОРНОСТІ Й БАГАТСТВА ВНУТРІШНЬОГО СВІТУ ЛЮДИНИ.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Найголовнішого очима не побачиш. Найглибше бачить тільки серце. Антуан де Сент-Екзюпері

Номер слайду 4

Проблемне питання: Як ви думаєте, чому оповідання назване саме “Дивак”?

Номер слайду 5

Словникова робота. (Сл.р.)Дивак - це той, хто своєю поведінкою та вчинками викликає здивування. Зазимки – заморозки. Клямка – пластинка з важелем,якою замикають і відчиняють двері. Протопти – сліди на снігу. Бовдур – димар. Пороша – перший сніг. Вздріватися – здаватися. Гирунчик – горщечок. Ринка – невисока глиняна миска. Кімях – клубок, купка. Верчик – щось скручене, згорнуте. Фармазони - вільнодумціНавильник – солома, сіно, підібрані на вила. Черінь - площина на печі, що добре прогрівається.

Номер слайду 6

Робота в зошиті: План-характеристика образу літературного персонажа.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Олесь – це… 2. Вік хлопчика:3. Зовнішній вигляд:4. Поведінка, вчинки:5. Заняття, уподобання:6. Стосунки з однолітками, дорослими, рідними: 7. Риси характеру:8. Моє ставлення до героя:

Номер слайду 7

Робота в зошиті. Інформаційне гроно до образу Олеся

Номер слайду 8

Паспорт твору: Тема:Ідея: Жанр:

Номер слайду 9

Паспорт твору: Тема: зображення ставлення людини до природи та різниці у її сприйнятті хлопчиком та дідусем.Ідея: оспівування краси природи та гідного ставлення до неї крізь призму розуміння маленького хлопчика Олеся. Жанр: оповідання (Оповідання – невеликий прозовий твір про якусь подію з життя одного чи кількох героїв протягом короткого проміжку часу). Перевіримо:

Номер слайду 10

Метод «Прес» Доведіть, використовуючи схему, що твір «Дивак» - оповідання

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ: 5-БВиконати онлайн-тест за змістом оповідання: https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=1908574 Код доступу 1908574

Номер слайду 13

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ: 5-ВВиконати онлайн-тест за змістом оповідання: https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=6200428 Код доступу:  6200428

pptx
Додано
2 серпня 2022
Переглядів
2623
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку