Презентація до уроку хімії у 10 класі. "Аромотерапія"

Про матеріал
Презентація ( додаткові відомості) до уроку хімії у 10 класі. Аромотерапія.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

АРОмотерапія

Номер слайду 2

Ароматерапі́я — це стародавнє, вдосконалене віками мистецтво використання ефірних олій, фітонцидів рослин та інших ароматних речовин для укріплення фізичного та психічного здоров'я та для косметичногодогляду за тілом. Використання ароматичних речовин відоме ще з часів стародавніх культур Єгипту, Індії і Китаю, античної Греції та Риму.

Номер слайду 3

Вважається, що мистецтво ароматерапії виникло в цивілізації Давнього Єгипту. Чаклунство і таїнство ароматерапії пронизувало все повсякденне життя єгиптян. Рецепти ароматичних засобів тримались в суворому секреті. Існував рецепт з декількох рослин, так звана «трава правди», який дозволяв жрецям входити в особливий стан, в якому вони могли бачити майбутні події. Її дія дозволяла дізнатися про людину все. Вона просто не могла обманювати. Це використовувалось для того, щоб дізнатись причини захворювання, так як, крім самої людини ніхто не може знати дійсних причин, які відбуваються в середині.

Номер слайду 4

Аромотерапія була добре розвинена у Індії. Рецепти виготовлення пахощів були відомі тільки посвяченим. За допомогою ритуальних розпалювань індійці отримували заступництво богів. Під час ритуалів, присвячених Кришні, над юрбою віруючих розприскувалась суміш з ароматичного порошку з трояндовою водою. Найдавніша система лікування в Індії Аюрведа використовує препарати з лікарських трав, ефірних олій та прянощів. В Аюрведі ефірні олії застосовуються для енергетичного балансування дош (базових енергій) людини в залежності від головних якостей: зігріваючих чи охолоджуючих, підсушуючих чи зволожуючих.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

В Давній Греції в першу чергу аромати використовували для лікування захворювань. Так, Гіпократ, став першим, хто виклав теорію лікування захворювань ароматичними оліями. Він вважав, що шлях до здоров'я проходить через ароматичну ванну і ароматичний масаж, що застосовують кожного дня. Гіпократ і його учні широко застосовували трояндову олію для лікування різноманітних захворювань. Гіпократу вже були відомі бактерицидні якості деяких рослин. І тому, коли в Афінах спалахнула чума, він закликав розкладати багаття з хвойних дерев на перехрестях міста, щоб захистити себе від хвороби і перешкодити епідемії.

Номер слайду 7

У сучасному світі, при шаленому ритмі життя ароматерапія допомагає відновити сили після важкого дня або зарядити нею з самого ранку. На сьогоднішній день існує багато оздоровчих санаторіїв і комплексів які використовють у лікуванні аромотерапію. Аромолікування поширене в Трускавці. Найбільш поширеними аромомаслами у Трускавці є лимон, лаванда, ялівець, щебрець, кориця, вербена.

pptx
Додано
28 лютого 2020
Переглядів
2916
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку