Презентація до уроку "Хімічні явища"

Про матеріал
Презентація допомагає ширше розкрити тему уроку "Хімічні явища". Зацікавити учнів різноманітною пізнавальною інформацією.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

«У» - уважність; «Р» - розум; «О» - оптимізм; «К» - колективізм.

Номер слайду 3

Згадати матеріал, вивчений у курсі «Прорознавство» 1) Що таке явища? 2) Які бувають явища? Наведіть приклади таких явищ, що відбуваються навколо нас щодня.

Номер слайду 4

Т и п и я в и щ явища фізичні хімічні біологічні історичні суспільні економічні

Номер слайду 5

Розминка «Вірю – не вірю». 1. Після додавання цукру в компот він став солодким – хімічне явище. 2. Прокис сік, який залишили в теплій кімнаті – хімічне явище. 3. Піднявся курс долара – це економічне явище. 4. Учні навчаються у 7 класі – це хімічне явище. 5. Цієї зими випало багато снігу – це історичне явище. 6. Засвітилася лампочка в темній кімнаті – це біологічне явище. 7. Навесні квітне яблуневий сад – це біологічне явище.

Номер слайду 6

Дати визначення 3) А тепер пригадаємо, які явища належать до фізичних? 4) Які явища належать до хімічних?

Номер слайду 7

Приклади фізичних явищ

Номер слайду 8

Приклади хімічних явищ

Номер слайду 9

Допоможи учневі Після додавання цукру в компот він став солодким. 2. Прокисло молоко, яке не допила кицька. 3. На лопаті, що залишили під дощем зʼявилась іржа. 4. Вечірнє місто сяє неоновими рекламами. 5. На малюнку швидко висихає фарба. 6. В кімнаті тепло від батареї опалення. 7. Горить іменинна свічка. 8. Мама для торта гасить соду оцтом.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ТЕМА УРОКУ. ХІМІЧНІ ЯВИЩА І РЕАКЦІЇ, ЩО ЇХ СУПРОВОДЖУЮТЬ. Мета уроку. Поглибити знання про хімічні явища, з’ясувати ознаки хімічних реакцій. План уроку. 1. Повторення вивченого. 2. Вивчення нового матеріалу: а) умови здійснення хімічних реакцій; б) лабораторні дослідження. 3. Закріплення знань з теми.

Номер слайду 13

Зіткнення речовин Зміна тиску Перемішування Зміна температури Умови початку хімічних реакцій

Номер слайду 14

Техніка безпеки Експеримент слід виконувати відповідно до інструкції, використовуючи певні кількості речовин. Користуватися реактивами можна лише із тих склянок, на яких є надписи. Залишки речовин не висипайте та не виливайте назад у склянку з чистими речовинами. Обережно поводьтеся з лабораторним посудом.

Номер слайду 15

Лабораторні дослідження. Вивчення хімічних реакцій. Дослід 1. Взаємодія розчину натрій гідроксиду з фенолфталеїном. Дослід 2. Реакція крейди з хлоридною кислотою. Дослід 3. До розчину купрум сульфату додаємо розчин лугу. Дослід 4. Як реагує амоній хлорид з їдким натрієм?

Номер слайду 16

Закріплення знань 1. Цікаві експерименти. Апельсин і лимон. Яскрава стрічка. Вогняні змії Фіолетовий джин 2. Заповнити схему.

Номер слайду 17

Заповнити схему Ознаки хімічних реакцій Утворення осаду Поява запаху Виділення газу Зміна кольору

Номер слайду 18

Рефлексія - на занятті ми навчилися… - хотілося б докладніше дізнатися про… - у житті я використаю…

Номер слайду 19

Домашнє завдання Повторити вивчене по темі, підготуватися до узагальнюючого уроку. Творче завдання. Підібрати і описати хімічні явища, які можна спостерігати в побуті.

Номер слайду 20

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Горовий Іван
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
6 грудня 2019
Переглядів
2615
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку