Презентація "Хімія - природнича наука. Хімія в навколишньому світі."

Про матеріал
Презентація на тему: "Хімія - природнича наука. Хімія в навколишньому світі." Підходить для використання на першому уроці хімії в 7 класі. Формує уявлення учнів про хімію, предмет вивчення хімії, загальні поняття про закони природи, місце хімії серед інших природничих наук, роль хімічної науки в розвитку народного господарства, житті людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хімія - природнича наука. Хімія в навколишньому світі. Вступ. Урок 1.

Номер слайду 2

сформувати уявлення учнів про хімію, предмет вивчення хімії, загальні поняття про закони природи, місце хімії серед інших природничих наук, роль хімічної науки в розвитку народного господарства, житті людини; повторити відомості про речовини та хімічні елементи, що вивчалися в курсі «Природознавство»;розвивати логічне та критичне мислення;виховувати любов до предмету. Мета уроку:

Номер слайду 3

Хіміки – це ті, хто по-справжньому розуміють світ. Лайнус Полінг. Двічі лауреат Нобелівської премії1954 та 1962 років .

Номер слайду 4

Яке походження слова «хімія»?Від назви Стародавнього Єгипту – Хем, що означає «темний» або «чорний». Значення цієї назви «єгипетська наука». Від старогрецького слова «химос» - сік рослини або розтоплений метал, мистецтво виплавки металів.

Номер слайду 5

Хімія – це наука про речовини, їх властивості та перетворення. Вона вивчає склад та будову речовини, залежність властивостей речовини від їх складу та будови, умови та способи перетворення одних речовин на інші, а також явища, які супроводжують ці перетворення. Предмет хіміїХімічні елементи та їх сполуки;Закономірності хімічних реакцій. Задачі хіміїВивчення речовин та їх властивості: Добування речовин із заздалегіть заданими властивостями;Розвиток та інтенсифікація хімічної промисловості;Дослідження та використання енергії хімічних перетворень та явищ, що їх супроводжують.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Хімія та інші науки

Номер слайду 8

Значення хімії

Номер слайду 9

Чому потрібно вивчати хімію?Хімія проникає у всі сфери життя і діяльності людей. З хімічними процесами людина зустрічається й у побуті, і на виробництві. Щоб розуміти їх і управляти ними, необхідно знати склад, будову, властивості речовин, умови і закономірності їхніх перетворень. Саме ці знання дає наука хімія.

Номер слайду 10

Завдання. Дати визначення поняттю «хімія»;Скласти схему «Використання хімічних процесів в житті людини».

pptx
Додано
8 грудня 2019
Переглядів
2809
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку