Презентація до уроку художньої культури в 11 класі на тему: "Мистецтво Японії"

Про матеріал
Презентація містить матеріали до уроку з художньої культури в 11 класі за темою "Мистецтво Японії".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Японський ландшафтний сад. Символіка японського мистецтва садоустрою-духовне начало. Типи японських садів. Філософія ікебани та чайної церемонії. Мистецтво орігамі.

Номер слайду 2

МЕТА УРОКУОзнайомити учнів із культурними традиціями Японії;визначити значення художньої культури країн Далекого Сходу у розвитку світової культури;формувати пізнавальний інтерес до культури, традицій інших народів;розвивати вміння характеризувати та аналізувати мистецтво Японії;розвивати спостережливість, естетичний смак, творчі здібності учнів під час виконання практичних завдань;виховувати повагу до культурних традицій та мистецтва Японії.

Номер слайду 3

МОТИВАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ Верба нахилилась та спить. І здається мені, соловейко на гілці- Це її душа. Японський поет Басьо

Номер слайду 4

ВИВЧЕННЯ НОВОГО МАТЕРІАЛУЯпонія- країна чарівна. На Сході вона перша, основна.І сонця перші промені стрічає,Про ранок всю планету сповіщає

Номер слайду 5

ЯПОНСЬКИЙ САДЯпонський сад- це велика картина, написана каменями й деревами, травами і водою, світлом сонця і срібним сяйвом місяця. З’єднання спокою й відчуття живої енергії, Інь і Янь,вічне й минуще.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ХАНАМІ – СВЯТО ЦВІТІННЯ САКУРИ

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Чайна церемонія

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Мистецтво ікебаниІкебана – це асиметричний букет. До його складу входять не тільки квіти, але й маленькі гілочки. Це можуть бути гілки абсолютно висохлі, з бруньками, з пофарбованими листочками, з квітами. Також букет можуть становити стебла трав, листя дерев і рослин. Ваза або посудина – також частина оформлення ікебани. Місткість може бути низькою і наповненою камінчиками. Ще один найважливіший компонент ікебани – порожнеча. На відміну від звичних нам букетів квітів, ікебана підкоряється законам геометричної побудови, де суворо витримуються правила колірного оформлення; ікебана має свій «ритм».

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

ПАМ’ЯТНИК САДАКО САКАМІ

Номер слайду 28

МИСТЕЦТВО ОРІГАМІОріґамі (з японської мови орі — «складати», камі — «папір», тобто «складений папір») — мистецтво складання паперу. Метою цього геометричних згинів і складок. Термін оріґамі відноситься до всіх типів складання паперу, а не тільки японських зразків. В оріґамі використовуються небагато різних згинів, але вони можуть бути скомбіновані багатьма способами й утворювати дуже складні фігури. Зазвичай фігури оріґамі складають без розрізів з квадратного аркуша, сторони якого можуть бути різних кольорів. Усупереч найпоширенішій версії, у традиційному японському оріґамі цих правил суворо не дотримувались і в багатьох випадках аркуші розрізали або фігури складали не з квадратного аркуша, а з прямокутного, круглого, трикутного тощо.

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

ПАМ’ЯТНИК САДАКО САКАМІ в м. Хіросіма

Номер слайду 32

ПАМ’ЯТНИК САДАКО САКАМІ в м. Сіетл, США

pptx
Додано
2 квітня 2019
Переглядів
2557
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку