Презентація до уроку біології у 8 класі на тему "Хвороби шлунково-кишкового тракту та їх профілактика" містить матеріали про шлунково-кишкові інфекції, харчові отруєння, глистяні захворювання.
Шлунково-кишкові інфекціїПотрапляючи в організм, бактерії виділяють отруту, яка викликає гостре запалення слизової шлунка, тонкої і товстої кишки. Починається захворювання достатньо швидко. Вже через 2-4 години після їди спостерігаються перші симптоми: нудота, відчуття слабкості, пізніше – сильна рвота, пронос. Температура підвищується, виникають головні болі.
Профілактика: Вживати свіжу, доброякісну їжу. Продукти, що швидко псуються (м'ясо, рибу, птицю, варену ковбасу, молочні продукти) зберігати в холодильнику. Збирати тільки молоді, здорові і відомі вам гриби. Не пробувати на смак невідомі вам рослини. Не вживати в їжу бульби картоплі, які позеленіли чи проросли.
Глистяні інвазіїЗараження гельмінтами проходить:через прямі контакти з землею, піском;через забруднені предмети;через продукти харчування;через комах(мухи, таргани, мурашки);через контакти з тваринами(собаки, кішки);Від людини до людини зараження може відбуватися гостриками в дитячих колективах (дитячі садки) через іграшки, а також через постільну білизну.