Презентація до уроку біології у 8 класі на тему "Хвороби шлунково-кишкового тракту та їх профілактика"

Про матеріал

Презентація до уроку біології у 8 класі на тему "Хвороби шлунково-кишкового тракту та їх профілактика" містить матеріали про вплив кольору посуду на апетит.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив кольору посуду на апетит.

Номер слайду 2

Відомо, що кожен колір впливає на емоційний стан людини особливим чином, по-своєму. Наприклад, червоний додає бадьорість, збуджує, а блакитний, навпаки, заспокоює. Те ж саме, як вважають психологи і дієтологи, можна застосувати і до нашого харчування, тому що таким чином можна маніпулювати власними почуттями, в тому числі апетитом. Таким чином, грамотно підібравши колір посуду, ви можете знизити свою потребу в їжі, що благотворно позначиться на вашому бажання схуднути, позбутися від зайвих кілограмів.

Номер слайду 3

Посуд білого кольору у всі часи вважався найпопулярнішим. І білі чашки і тарілки з невеликими малюнками є в кожному будинку. Цей колір не найкращий для тих, хто вирішив схуднути. Будь-яку страву на білій посуді створює контраст і виглядає дуже привабливо, що помітно підвищує апетит.

Номер слайду 4

Фісташковий, помаранчевий і рожевий категорично протипоказані людям, що мріють скинути зайву вагу. Справа в тому, що даний колір викликає апетит. Порція їжі буде з'їдена дуже швидко і в повному обсязі, причому ви ризикуєте спокуситися на ще й на добавку.

Номер слайду 5

Жовтий посуд викликає апетит не гірше ніж посуд білого кольору. Але є один нюанс, який можна використовувати собі на благо. Жовтий колір швидше викликає відчуття насичення, тому, якщо ви виберете жовту тарілку для першої страви, то від другого ви напевно відмовтеся.

Номер слайду 6

Абсолютно протипоказаний і посуд червоного кольору, причому не тільки для тих, хто стежить за фігурою. Червоний колір збуджує, тому процес поглинання їжі значно прискорюється, тобто їжа погано пережовується і, як наслідок, погано перетравлюється. Крім цього, людина дуже погано контролює свої відчуття, часто вона навіть не розуміє, що її шлунок вже наситився, а це призводить до переїдання.

Номер слайду 7

Посуд блакитного та салатового кольорів вважається нейтральним, він приємний для очей, але не посилює апетит. Посуд в цьому рішенні ви можете використовувати для всіх страв.

Номер слайду 8

Чорний колір найефектніший і загадковий, що стосується посуду. Тарілки чорного кольору користуються великою популярністю за рахунок своєї оригінальності. Так от, чорний колір надає їжі не найпривабливіший вигляд, тому навіть найсмачніша страва не викличе у вас бажання поглинути її цілком, швидше за все, ви легко насититеся половиною порції.

Номер слайду 9

Їжа на посуді синього і бузкового кольору також набуває непривабливого вигляду, тому шанс з'їсти більше ніж треба зменшується.

Номер слайду 10

А ось посуд болотного кольору практично відбиває апетит, роблячи їжу неапетитною і непривабливою на вигляд. На щастя, такого посуду на полицях магазинів зараз велика кількість.

Номер слайду 11

Звичайно, посуд того чи іншого кольору не гарантує вам позбавлення від зайвих кілограмів. Швидше за все, дану техніку можна використовувати в сукупності з правильним харчуванням і фізичними навантаженнями, що дасть більше шансів схуднути.

pptx
До підручника
Біологія 8 клас (Матяш Н.Ю., Остапченко Л.І., Пасічніченко О.М., Балан П.Г.)
Додано
8 листопада 2018
Переглядів
803
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку