презентація до уроку інтегрованого курсу "Досліджуємо історію та суспільство" 5 клас

Про матеріал
Презентація для онлайн-уроку з використанням технологій дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: як пов’язані історія і простір. Учитель історії Руденківського ліцею Євсюкова Н. В. УРОК ДЛЯ 5-ГО КЛАСУ ІНТЕГРОВАНИЙ КУРС «ДОСЛІДЖУЄМО ІСТОРІЮ І СУСПІЛЬСТВО» (за модельною навчальною програмою і підручником авт. О. Пометун, Т. Ремех, Ю. Малієнко, П. Мороз)

Номер слайду 2

ПРИГАДАЄМОЩо вивчає історія? Хто займається дослідженням, вивченням історії? Про яких видатних істориків ви дізналися? Про які події сьогодення напишуть історики в майбутньому?

Номер слайду 3

ПЕРЕВІРИМО СВОЇ ЗНАННЯ 1. Якими цифрами позначають століття ? (1 бал)А) арабськими Б) римськими В) англійськими Г) китайськими

Номер слайду 4

2. У якому столітті народився Т. Г. Шевченко, якщо рік його народження 1814 : (1 бал)А) ХХ століття Б) ХІХ століття. В) XVI століття. Г) V століття

Номер слайду 5

3. 100 років – це століття, а 1000 років – це…(1 бал)А) Календар Б) Ера В) Доба Г) Тисячоліття

Номер слайду 6

4. Розв’яжіть історичну задачу. (2 бали) У 1989 р. урочисто святкували 500-річчя виникнення українського козацтва. Яким роком датується перша згадка про козаків у писемних джерелах?

Номер слайду 7

5. Визначте яке це століття (2 бали):1709 рік1648 рік1241 рік 2000 рік.

Номер слайду 8

Збираємо асоціативну хмарку до поняття «простір»

Номер слайду 9

ОБГОВОРИМОЧому Землю називають спільним домом природи і людства? Як пов’язані місцевість, де живе людина, і спосіб її життя?Простір життєдіяльності — це існування людини в особистому, соціальному і природному середовищах, їх взаємозалежність і тісна взаємодія

Номер слайду 10

ЗАПАМ’ЯТАЙТЕОднією з природничих наук, що вивчає простір життєдіяльності людей як територію, на якій вони мешкають є ГЕОГРАФІЯ – наука про Землю. Для історика географічний простір перетворюється на історичний, тобто місце, де відбувались події у минулому. Адже історія — це подорож не лише у часі, а й у просторі.

Номер слайду 11

Розгляньте і порівняйте:

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Виконайте завдання, знайдіть об’єкти на карті і скажіть, де вони знаходяться відносно сторін горизонту

Номер слайду 14

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}https://www.youtube.com/watch?v=k. Pyxg. TP0b. ZA /

Номер слайду 15

Порівняй зображення людей на ілюстраціях. Як зображення допомагають зрозуміти вплив природного середовища на спосіб життя людей?

Номер слайду 16

ОБГОВОРІТЬУ чому полягає зв’язок людини і природи? Чи завжди поведінка та спосіб життя людини є дружніми щодо природи?

Номер слайду 17

Проаналізуйте інфографіку та поясніть роль людини в довкіллі

Номер слайду 18

Закріплення нового матеріалу, рефлексія{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}https://padlet.com/evsukova1/fpmwy5xpltrbkzf8 Переходимо за посиланням в коментарях, тиснемо на +, не забуваємо підписувати свій допис та ділимося враженнями: Сьогодні на уроці я зрозумів/зрозуміла, що........ Мені було цікаво ...... Мені було складно ...... Хочу ще дізнатися .....

Номер слайду 19

РАХУЄМО БАЛИ

Номер слайду 20

ст. 10-11 робочий зошит - код ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Які правила дружньої поведінки людини до природи ти можеш запропонувати? Виклади свої думки в 3–4 реченнях. АБО: Використано матеріали з підручника та робочого зошита до модельної навчальної програми «Досліджуємо історію і суспільство. 5-6 класи (інтегрований курс)» для закладів загальної середньої освіти (автори Пометун О.І., Ремех Т. О., Малієнко Ю. Б., Мороз П. В.)

pptx
Додано
28 січня 2023
Переглядів
511
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку