Презентація до уроку історії 6 класу на тему: " Первісні люди на теренах України"

Про матеріал

Презентація до підручника Щупак І., Бурлака О., Власова Н., Піскарьова І. Історія України. Всесвітня історія 6 клас. Презентація створена у зручному форматі. Ви зможете самостійно (відповідно до ваших творчих задумів) корегувати інформацію на слайдах, редагувати ілюстративний матеріал, змінювати послідовність слайдів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пригадайте особливості розвитку та життя первісних людей за палеоліту і мезоліту. Дайте відповіді на запитання історичного лабіринту

Номер слайду 2

Поява і розселення людей на теренах України

Номер слайду 3

{6 B639 D70-8820-48 E4-849 C-B0 B663 E1 D80 F}1 Пам'ятка найдавніших людей у Королевому2 Що розповідають про життя первісних людей археологічні знахідки. План

Номер слайду 4

Чисельність первісних людей поступово збільшувалась. Вони освоювали нові території, оселялись і на землях України.1. Розгляньте історичну карту. Назвіть місця, де знайдено стоянки різних видів давніх людей. 2. Визначте, чи позначено стоянки давніх людей у межах нашої області. .

Номер слайду 5

Пам'ятка найдавніших людей у Королевому. Перегляньте відео (стр. 39) і дайте відповіді на наступні питання: Які археологічні знахідки підтверджують життя первісних людей на стоянці в Королевому? Давні люди якого виду заснували стоянку в Королевому? Які природні умови приваблювали давніх людей в цю місцевість? Де в Королевому можна більше дізнатися про історію стоянки первісних людей, оглянути артефакти?

Номер слайду 6

Киїк-Коба, Крим Мізин, Чернігівщина. Межиріч, Черкащина. Кирилівська стоянка, Київ. Що розповідають про життя первісних людей археологічні знахідки

Номер слайду 7

Як ви думаєте, чи відрізнялися стоянки первісних людей на території України та в інших місцях, наприклад, Азії чи Африки?

Номер слайду 8

Подумайте, з якою метою жителі Межиріцької стоянки створили одну з найдавніших карт в Україні?

Номер слайду 9

Розгадайте головоломки та утворіть логічні пари{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}1. ЗІНМИА. найдавніша стоянка первісних людей, Закарпаття.2. ЇКОАКИКББ. стоянка первісних людей на Черкащині, на якій було виготовлено найдавнішу карту в Україні.3. ЖІИРЕМЧВ. стоянка неандертальців у Криму.4. ОРОЕЛОВКГ. стоянка доби палеоліту, знайдена на території Києва. Д. поселення давніх мисливців на мамонтів на Чернігівщині.

Номер слайду 10

Самооцінювання. Як ти оцінюєш свої успіхи в опануванні теми «Поява і розселення людей на теренах України»?все було зрозуміло, завдання виконував (-ла) швидко і легко. Своєю роботою задоволений (-на).не все було зрозумілим, але з завданнями справився (-лась)не встигав (-ла) тому своєю роботою не дуже задоволений (-на)

Номер слайду 11

Прочитать параграф 9. Виконати завдання на контурній карті. Що зробити на наступний урок?

pptx
Додано
13 вересня 2023
Переглядів
3055
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку