Презентація до уроку Лісове господарство України і світу

Про матеріал
В презентації розглянуто питання: Екологічне і господарське значення лісу; Лісові ресурси, лісистіть, лісозабезпеченіть; Основні лісові пояси світу; Найпоширеніші породи дерев; Лісове господарство України і Світу; Проблеми лісового господарства, шляхи вирішення; Амбітні проекти заліснення територій. На закріплення вивченого матеріалу - вікторина.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Ліс – це особливий, безмежно добрий і безмежно щедрий організм, який не просить нічого для підтримки свого існування і який великодушно розсипає продукти власної життєдіяльності; він бере під захист усіх живих істот і пропонує тінь навіть лісорубові, який знищує його» (Будда)

Номер слайду 2

Колись я було живим зеленим 🌳деревом, яке росло на березі річки. Птахи🕊️ будували свої гнізда у моїй кроні, тварини харчувалися моїми плодами і багато комах🐜🐛🪲 знайшло прихисток у моїй корі. Згодом мій вік добіг кінця, але й зараз я допомагаю багатьом мешканцям лісу, від найменших комашок до великих ссавців.

Номер слайду 3

Яку функцію винують ліси?

Номер слайду 4

Ліси світу

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Ділова деревина – група лісових матеріалів, що виробляються з деревини для потреб виробництва і населення в круглому вигляді (лісоматеріали круглі). Включає всі асортименти круглого лісу за винятком паливної деревини.

Номер слайду 7

Лісове господарство. Лісництво. Лісозаготівля. Одержання деревини. Збирання лісових продуктів

Номер слайду 8

Що таке «лісові ресурси»Деревина. Живиця Гриби. Плоди. Ягоди Горіхи. Промислово-мисливські ресурси. Лікарські ресурси (мед, трави…)Це:

Номер слайду 9

Лісистість. Лісистість. Площа лісів. Площа території=Лісистість України - 15,9 %Лісистість Світу- 32%

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Лісозабезпеченість. Лісозабезпеченість. Площа лісів. Кількість населення=Лісозабезпеченість України10,4 млн. га : 42 650 000 осіб = 0,24 га на особу

Номер слайду 12

світу, якщо під лісом зайнято 4,1 млрд гектарів, а населення світу становить 7,4 млрд осіб4100000000 = 0,55 га/чол.7400000000 ОБЧИСЛІТЬ середню лісозабезпеченість Київської області, якщо землі лісового фонду становлять 745,9 тис. га, а кількість населення -1,746 млн осіб745900 = 0,43 га/чол. 1746674

Номер слайду 13

За Коберніком

Номер слайду 14

ПЛОЩА ЛІСІВ ЗА РЕГІОНАМИ СВІТУ (%): Проаналізуйте мал. 64 ст.88 підручника

Номер слайду 15

Основні лісові пояси світу. Ліси північного поясу. Ліси південного поясу

Номер слайду 16

Ліси північного поясу. Росія (1-ше місце в світі за запасами)Північна Америка (США – 1-ше місце по заготівлі ділового дерева; Канада – 1-ше місце по заготівлі на душу населення) ;Західна Європа (Швеція, Фінляндія – “лісовий цех Європи”

Номер слайду 17

Ліси південного поясу. Південно-Східна Азія (Малайзія, Філіппіни, Індонезія експортують деревину в Японію);Тропічна Африка (Кот-Д'Івуар, Гана, Габон експорт в Європу);Бразилія експортує деревину в США, Європу)

Номер слайду 18

Висоцький Георгій Миколайович - видатний український вчений у галузі лісівництва, основоположник науки про ліс і лісову дослідницьку справу

Номер слайду 19

Лісове господарство тісно повязане з хімічною промисловістю

Номер слайду 20

Київський картонно-паперовий комбінат в м. Обухові – одне з найбільших підприємств Європи з випуску картонно-паперової продукції, є частиною австрійської компанії Pulp Mill Holding. Основною сировиною для виробництва є макулатура. Потужність з переробки вторинної сировини становить понад 1500 т. на добу.

Номер слайду 21

З 1999 року – безперечний світовий лідер за обсягами виробництва найбільш екологічних паперових шпалер і динамікою оновлення асортименту. КОРЮКІВСЬКА ФАБРИКА ТЕХНІЧНИХ ПАПЕРІВ

Номер слайду 22

Які існують проблеми в лісовомугосподарстві?

Номер слайду 23

Амбітні проекти по лісовідновленню Велика зелена стіна Африки. Дрони вже висаджують дерева в недоступних місцях Канади, Чилі, Британії та інших країнах Великий зелений мур Китай

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Букові праліси Карпат

Номер слайду 26

Для раціонального використання лісових ресурсів потрібно:1) комплексно переробляти сировину;2) не вирубувати ліси в обсязі,що перевищує їхній приріст;3) виконувати лісовідновлювальні роботи;4) замінювати деревину іншими конструкційними матеріалами і джерелами палива.

Номер слайду 27

Збережімо ліс!ОБЛАСТЬ УКРАЇНИ, ЩО МАЄ НАЙБІЛЬШУ ЛІСИСТІСТЬ?ОСНОВНИМИ ЛІСОЗАГОТІВЕЛЬНИМИ РАЙОНАМИ ВУКРАЇНІ Є …2 ЯКІ КРАЇНИ НАЗИВАЮТЬ “ЛІСОВИМ ЦЕХОМ ЄВРОПИ”? 4 НАЙБІЛЬШІ ЗАПАСИ ДЕРЕВИНИ ПІВНІЧНОГО ЛІСОВОГО ПОЯСУ ЗОСЕРЕДЖЕНІ …5 ЯКИЙ РЕГІОН СВІТУ МАЄНАЙБІЛЬШУ ПЛОЩУ ЛІСІВ?3 КРАЇНА, ЩО МАЄ НАЙБІЛЬШІ ЗАПАСИ ДЕРЕВИНИ?6 НАЙБІЛЬШІ ЗАПАСИ ДЕРЕВИНИ ПІВДЕННОГО ПОЯСУ ЗОСЕРЕДЖЕНІ В…7 ПОРІВНЯНО ІЗ СЕРЕДНЬОЮ СВІТОВОЮ ЛІСОЗАБЕЗПЕЧЕНІСТЬ УКРАЇНИ …8 ДО ЯКОГО СЕКТОРУ ЕКОНОМІКИ НАЛЕЖИТЬ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО?91

Номер слайду 28

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ:опрацювати параграф 16

pptx
Пов’язані теми
Географія, 9 клас, Презентації
До підручника
Географія 9 клас (Бойко В.М., Дітчук І.Л., Заставецька Л.Б., Гринюк Т. А., Смаль І. В., Харенко І. М.)
Додано
17 листопада 2023
Переглядів
379
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку