Презентація до уроку літературного читання 3 клас " Зюзя ( за С.Куцаном ).1-ий урок

Про матеріал
Презентація до уроку літературного читання 3 клас " Зюзя ( за С.Куцаном ).1-ий урок за підручником Н.Богданець-Білоскаленко, Ю.Шумейко. Презентація містить чистомовку, скоромовку, загадки. Словникова робота допоможе дітям поповнити словниковий запас і впевненіше читати, а творчі завдання роблять урок цікавішим та розвивають мислення і творчі здібності дитини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зюзя.( За С. Куцаном )1-ий урок. Літературне читання3 клас. Автор Шаталова О. О.,вчитель початкових класів. Білоцерківськоїпочаткової школи №23

Номер слайду 2

Мишка плаче у норі:-Кіт усівся у дворі!Мишенята їсти хочуть…-Хочу мишу, - кіт бурмоче. Р. Татаркова. Скоромовка скоромовить

Номер слайду 3

Сергій Куцан – письменник, продюсер і режисер аудіокнижок, успішний підприє-мець. Народився в містечку Зве-нигородка Черкаської області в родині музикантів. Певно, саме тому в його житті завжди є міс-це для музики, зокрема і в текстах.  У дитячій літературі дебютував 2018 року з гумористичною повістю «Зюзя». 

Номер слайду 4

Невеличка та сіренька. В нірці мешкаю тихенько. Уночі по хаті – нир,Я шукаю сало й сир.миша. Загадка в гості завітала

Номер слайду 5

У миші є родич, а звати його…Назви кожну другу букву і дізнайся, що це…РПЗАЩЦЖЮФКПАЦЮК

Номер слайду 6

пацюкздихлякснодійнепацючиськотранспортування. Словник «Гірка»

Номер слайду 7

від чайфоку сникспів чуттяімени нницяподар уночок«Розірваний текст»

Номер слайду 8

гидливоурочистостривоженарозтягнутіефектно Словник «Ромбик»

Номер слайду 9

прикольнийякнайшвидшепротивнющийзвичайнісіньканайунікальніший. Словник «Пірамідка»

Номер слайду 10

промимрила відсахнулася прокинеться переконається не бешкетував. Словник «Сходинки»

Номер слайду 11

Мама верескнула йвідсахнулася. Гра «Так чи не так? А як?»так

Номер слайду 12

Тільки Олеся .плакала усміхаласяні

Номер слайду 13

У клітці мертвовалялося чорне зпротивнющим хвостом.ні

Номер слайду 14

Розповідь про те, як пацюк зміг врятуватися Ішли великі дощі, такі, що аж річки порозливалися. Одна невеличка річка так розлилася і розбурхалася, що наробила великого лиха: позносила будівлі, позабирала в людей безліч усякого добра й худоби. Каламутні хвилі несли сіно, снопи, столи, стільці, діжки, коней, овець, корів, телят. Люди сходилися до річки і подивитися, і, може, врятувати щось. І от бачать, пливе білий лебідь, а на спині в нього немов пляма.

Номер слайду 15

Здалека не можна було розібрати, що воно. Як же лебідь під-плив до берега, тоді побачили, що то па-цюк примостився йо-му на спину, рятую-чися від повені. І тільки лебідь ступнув на берег, пацюк зараз зіскочив з лебедевої спини і прудко побіг, мабуть, вельми радий, що нарешті зміг вря-туватися. Борис Грінчєнко

Номер слайду 16

Цікавинки про пацюків. У пацюків зуби ростуть безупинно. І щоб не загинути, гризуни мусять безперестанку сточувати їх. Роблять вони це, коли труть зуби об зуби або щось гризуть. Пацюк може перегризти бетонну, сталеву пластину. Пацюки здатні подавати сигнали небезпеки. Почувши писк родича, що попав у біду, звірки стрімголов розбігаються. Пацюк може пропливти близько 1 км і триматись на воді три доби.

Номер слайду 17

Цікавинки про пацюків Якщо пацюк упаде з п’ятого поверху, то залишиться живим і неушко-дженим. Пацюки здатні обходитися без води довше, ніж верблюди. За приблизними оцінками, пацюків на землі вдвічі більше, ніж людей. Незрозумілий факт — пацюки чують небезпеку і масово покидають небезпечні зони. Пацюки можуть боятися лоскоту і вміють сміятися, коли їх лоскочуть.

Номер слайду 18

Домашні пацюки - розумні і доброзичливі тварини, з радістю контактують з господарем. Вони здатні до вираження своєї прихильності, наприклад облизують пальці рук. Характер тваринки багато в чому залежить від природних даних. Кожен щупацюк має власний темперамент. Вихованець може бути пасивним, флегматичним або грайливим. Рівень інтелекту дорослого пацючка відповідає розвитку 4-5-річної дитини. Він відчуває інтонацію голосу і розуміє, що від нього вимагається. Добре піддається навчанню і дресируванню.

Номер слайду 19

Ти хочеш, щоб я став твоїм домашнім улюбленцем? Порадься спочатку із членами родини.

Номер слайду 20

Використані матеріали: Українська мова та читання: підруч. для 3 кл. закл. загальн. середн. освіти ( у 2-х частинах) : Частина 2: Читання/ Наталія Богданець-Білоскаленко, Юлія Шумейко. – Київ : Грамота, 2020. Ресурси Інтернету:http://www.barabooka.com.ua/kucan-sergij/https://www.pinterest.com/pin/629378116696227374/https://dovidka.biz.ua/zagadki-pro-misheyhttps://www.stihi.in.ua/avtor.php?author=50946&poem=273600http://doshkolenok.kiev.ua/zagadki/453-zagadky-pro-zvirjat.htmlhttps://mir-skazok.online/uk/pro-pacjukiv-dlja-ditej-doshkilnogo-i-shkilnogo-viku/https://faktypro.com.ua/page/28-czikavikh-faktiv-pro-shhurivhttps://justzoo.com.ua/dekorativnij-shhurik-rozumnij-ulyublenecz-malenkogo-rozmiru

pptx
Додав(-ла)
Шаталова Ольга
Додано
16 серпня 2023
Переглядів
724
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку