Презентація до уроку літературного читання "Щаслива людина та, яка дарує щастя іншим. Леонардо да Вінчі «Справжній друг»

Про матеріал
Матеріал до уроку літературного читання в 4 класі за підручником О.Вашуленко під час дистанційного навчання. Презентація створена з метою ознайомлення учнів з притчами; розвивати кругозір, зв'язне мовлення учнів; виховувати загальнолюдські якості
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Щаслива людина та, яка дарує щастя іншим. Леонардо да Вінчі «Справжній друг»Підручник стор.46

Номер слайду 2

Мовленева розминка В очереті — черепаха. З очерету чапля-птаха Чапу-чапу до води: — Черепахо! Йди сюди! Вже тут сонце не пече, Чиста річечка тече!..

Номер слайду 3

Пізнаю мудрість притчіПритча – невеликий народний або літературний розповідний твір повчального характеру, який у прихованій формі доводить цінності людського життя.

Номер слайду 4

Пізнаю мудрість притчіСьогодні ми познайомимося з притчею «Справжній друг» Леонарда Да Вінчі

Номер слайду 5

Архітектор, музикант, учений, математик, інженер, винахідник, анатом, геолог, картограф, ботанік і художник — італієць Леонардо да Вінчі був справжнім генієм. Людина настільки багатьох талантів — рідкість навіть для епохи Високого Відродження."Туринський автопортрет", 1513 (Королівська бібліотека, Турин)

Номер слайду 6

Нині да Вінчі вважають головним прикладом "універсальної людини" завдяки його досягненням у різних галузях. Однак упродовж чотирьох століть після смерті його слава спочивала насамперед на лаврах художника. Як один з найвизначніших художників да Вінчі створював новаторські роботи. Він вивчав анатомію, щоб точно зобразити людське тіло, а психологію, щоб точно передати характер героя. Він експериментував із методами зображення тривимірних об’єктів і розробив техніку сфумато (плавний перехід від світла до тіні), а також розвинув техніку к’яроскуро (використання сильних контрастів між світлом і тінню для досягнення тривимірного ефекту). Його робота впродовж століть впливала на різних майстрів і стала еталоном і стандартом в образотворчому мистецтві.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Словникова робота

Номер слайду 9

Притча «Справжній друг»

Номер слайду 10

Пізнаю мудрість притчіПро що розповідається у творі?У яких словах притчі висловлено пораду?Чи погоджуєшся ти з нею?У чому головна думка притчі?

Номер слайду 11

Притча «Справжній друг»Цитатна характеристика орлятка. Допитливий – Орли живуть на самоті – Орел – цар птахів – Прислухається до думки старших – Спостережливе, цікаве – Сердите, роздратоване -

Номер слайду 12

Досліджую медіа. Розглянь світлину. Який епізод зображено? Що про це свідчить?Який малюнок зобразили б ви?

Номер слайду 13

Пізнаю мудрість притчіПоясніть прислів’я. Живи так, щоб тобі було добре, а другим ще краще. Кого почитають, того й величають. Коли тебе добрі люди шанують, шануйся сам. Хто людям добра бажає, той і собі має.

Номер слайду 14

Оціни свою роботу на уроці цеглинкою «лего»

Номер слайду 15

Джерела https://kolobook.org/skoromovki/ https://vogue.ua/article/culture/art/10-shedevrov-leonardo-da-vinchi-40370.html https://vislovi.in.ua/prykazky-ta-prysliv-ya-pro-dobro/ https://krasivosti.pro/72662-ptency-orlov.html

pptx
Додано
16 листопада 2023
Переглядів
315
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку