Презентація до уроку літературного читання в 4 класі з теми: "Символи України. Диво-вишиванка. Оксана Караванська « Вишиванка»"

Про матеріал

Презентація до уроку літературного читання зайомить учнів з автором вивченого твору, народно-поетичними символами України, символами-оберегами; розвиває інтерес до традицій українського народу; сприяє формуванню національної свідомості; виховує любов до рідного краю.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Конспект уроку. ЛЛІТЕРАТУРНЕ ЧИТАННЯ4 клас

Номер слайду 2

ТЕМА УРОКУ: СИМВОЛИ УКРАЇНИ. ЧУДО-ВИШИВАНКА. ОКСАНА КАРАВАНСЬКА «ВИШИВАНКА».(Знайомство з сучасною українською дитячою літературою)

Номер слайду 3

П Е Р Е В І Р К А Т Е С Т У В А Н Н Я 1. Б 2. Б 3. В 4. В

Номер слайду 4

У всьому світі – кожен зна:Є Батьківщина лиш одна.І в нас вона одна-єдина: Це наша славна … . Д. Комілевська

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Караванська Оксана

Номер слайду 11

Анотація. Як доречно вбратися на дискотеку, весілля, до школи, з чим носити вишиванку і як використовувати правильно аксесуари? Як додати шарму своєму образу і водночас почуватися невимушено? Чи мусять кольори торбинки та взуття бути ідентичними? Чи варто зловживати косметикою, якщо ти – дівчинка-підліток? На ці та інші дівочі запитання відомий модельєр Оксана Караванська дає відповіді у своїй «Стильній книжці для панянок». А водночас розповідає про цікавинки з історії моди та кумедні епізоди власного дитинства. Книжку проілюструвала Анастасія Стефурак. Координатор проекту - Галина Гузьо. 

Номер слайду 12

ГУЦУЛЬСЬКА ВИШИВАНКА

Номер слайду 13

БУКОВИНСЬКА ВИШИВАНКА

Номер слайду 14

ПОДІЛЬСЬКА ВИШИВАНКА

Номер слайду 15

ПОЛТАВСЬКА ВИШИВАНКА

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯСередній рівень- прочитати текст «Вишиванка»; Достатній рівень - прочитати текст «Вишиванка» і намалювати народно-поетичні символи (на вибір); Високий рівень - прочитати текст «Вишиванка» і підібрати загадки, прислів’я, легенди про вишиванку..

pptx
Додав(-ла)
Сисенко Тетяна
Додано
21 березня 2018
Переглядів
1685
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку