Презентація з фізики у 9 класі - "Магнітне поле Землі"

Про матеріал

Презентація призначена для використання в 9 класі до теми "Магнітне поле Землі". Можна використовувати під час організації проектної діяльності учнів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Магнітне поле Землі

Номер слайду 2

Магніт Магніт – мінерали, які мають властивість притягувати до себе інші залізні предмети. Легенда стверджує, що першим, хто помітив це явище, був пастух малоазійського міста Магнезія, тому й тіла набули такої назви.

Номер слайду 3

Застосування магнітів Магніти знаходять широке застосування в сучасній техніці, використовують в науці, побуті. За формою вони бувають різні: смуговий, підковоподібний, кільцевий, та інші складнішої форми. Дія магніту найбільша біля його кінців, їх називають полюсами.

Номер слайду 4

Магнітне поле Землі Магнітне поле Землі– силове поле, виникнення якого зумовлене джерелами, що знаходяться в земній кулі та навколоземному просторі (магнітосфері та іоносфері). Схема магнітного поля Землі, що демонструє різницю між магнітними та географічними полюсами Землі.

Номер слайду 5

Види магнітного поля Розрізняють: головне (зумовлене механіко-електромагнітними процесами у зовнішньому шарі ядра Землі); аномальне (пов’язане головним чином з намагніченістю гірських порід земної кори); зовнішнє магнітне поле Землі (зумовлене електричними струмами, що існують у навколоземному космічному просторі, та індукованими у мантії Землі). зовнішнє магнітне поле Землі Головне магнітне поле

Номер слайду 6

Магнітосфера У навколоземному космічному просторі магнітне поле Землі утворює магнітосферу. Магнітосфера – ділянка навколоземного (чи навколопланетного) простору, фізичні властивості якої визначаються магнітним полем планети та його взаємодією з потоками заряджених частинок. Окрім Землі магнітосфера існує в інших планет, які мають власне магнітне поле: у Меркурія, Юпітера, Сатурна, Урана та Нептуна. Термін магнітосфера запропонував 1959 року Томас Ґолд. Незважаючи на назву, магнітосфера за формою зовсім не сферична — формою вона швидше нагадує цибулину.

Номер слайду 7

Значення магнітного поля Вивчення геомагнітного поля має велике значення, зокрема для орієнтування на місцевості, розвитку радіозв’язку, магнітних методів розвідки корисних копалин тощо.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.3
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.6
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Іменинник Людмила Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Аннас Валентина Володимирівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Сліпченко Людмила Володимирівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Ківалова Ілона Максимівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
ppt
До підручника
Фізика 9 клас (Бар'яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (за редакцією Баряхтара В.Г., Довгого С.О.))
До уроку
Розділ 3. Магнітне поле
Додано
18 лютого 2018
Переглядів
21694
Оцінка розробки
4.6 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку