Презентація до уроку "Мандрівка до чарівного замку" (до теми "Правила вживання апострофа")

Про матеріал
Презентація до уроку допоможе п'ятикласникам в ігровій формі закріпити вивчене про розділові знаки в реченні, а також вивчити і закріпити правила вживання апострофа.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мандрівка до чарівного замку

Номер слайду 2

Телеграма Дорогі п ятикласники. Запрошую вас на Свято зустрічі весни яке відбудеться на галявині Казок. У дорогу зі собою візьміть такі речі жарт усмішку і звичайно пісеньку. До зустрічі мої любіЧарівна Незнайомка Завдання: у тексті розставити розділові знаки.

Номер слайду 3

Ведмедикове завдання. Ви до лісу не спішіть – Спершу правила учіть!

Номер слайду 4

Правила вживання АПОСТРОФАПрацюємо в групах: І гр. Апостроф ставиться:ІІ гр. Апостроф не ставиться: Обмінюємось інформаціями

Номер слайду 5

Зайчикове речення Зайчик навчався у лісовій школі. На домашнє завдання було йому скласти речення. Зайчик написав: “Тепле сонечко поволі викочувалось із-за темного лісу.”

Номер слайду 6

Зауваження горобця. Якраз надлетів горобець. Зайчик прочитав йому своє речення. Той подумав і цвірінькнув:- А навіщо казати, що сонце тепле, це й так усім ясно. Зайчик викреслив слово тепле.

Номер слайду 7

Зауваження сови. Неподалік сиділа сова. Вона підслухала їхню розмову і собі зауважила: Сонце не може сходити ні швидше, ні повільніше, а піднімається з такою швидкістю, з якою обертається Земля. Зайчик викреслив слово поволі.

Номер слайду 8

Зауваження ворони. Поруч на вершечку сосни сиділа ворона. І вона каркнула:- А де тут темний ліс? Я щось не бачу. Зайчик викреслив із-за темного лісу. Прочитав те, що залишилося. І йому стало сумно.

Номер слайду 9

Допоможіть зайчиковіЗ яких членів речення складається речення?Які члени речення викреслив зайчик?Котре речення краще?Чи потрібні у реченні другорядні члени?Складіть лист до зайчика, використовуючи в ньому вивчені орфограми.

Номер слайду 10

Лист до зайчика. Зайчику не сумуй. Ми для тебе збудуємо в лісі деревяну хатку привяжемо біля неї собачку подаруємо соломяного бичка. А ще посадимо калину. І тебе розвеселятимуть соловїні пісні.

Номер слайду 11

Завдання від мудрої сови. Виписати слова з апострофом. Рядок, мяч, арфяр, свято, відїзд, рясний, півяблука, Амударя, людяний, духмяний, бурян, гарячий, узгіря, фурєрист. Ключ: з перших літер слів прочитаєте ім'я Чарівної Незнайомки

Номер слайду 12

Мавпа Буф. Після Б, П, В, М, Фперед Я,Ю, Є,Ї ставиться апостроф

Номер слайду 13

Фізкультхвилинка У країні казочок. Жив ведмідь і їжачок. Що це роблять ці звірятка? В них почалася зарядка. Похитали головами І потупали ногами, Руки вгору піднесли,Трішки ними потрясли. Нахилились вліво, вправо, Та цього уже замало. Руки вгору, руки вниз, І присіли, й піднялись,І, як птахи, політали, Трішки ще потанцювали. Й працювати знов почали.

Номер слайду 14

Лисиччина гра «Плутанка»Написати слова правильно: Цвʼях, безʼідейний, відїхати, девять, фотозʼйомка, компютер, Лукян, зєднати, Свʼятослав, червяк.

Номер слайду 15

Вовчикова гра “Будівельник”За предметними малюнками утворити прикметники: Дерево, зоря, риба, жирафа, мавпа, соловей, камінь, морква, мед, пір‘я, півень.

Номер слайду 16

Казкова галявина. Зібрати плоди з дерева мудростіДружба, як дзеркало, - розібєш – не складеш. Пташка красна своїм пірям, а людина – імям. Мякі слова і камінь рушать. У всякому подвірї свої повіря.

Номер слайду 17

Допоможіть білочціПригадати правила вживання апострофа

Номер слайду 18

Домашнє завдання Творча робота на тему: “Свято на галявині Казок”.

Номер слайду 19

Свято на галявині Казок

pptx
Додано
29 жовтня 2023
Переглядів
194
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку