Презентація до уроку математики в 5 класі " Аналіз контрольної роботи на тему: Точка. Пряма. Відрізок. "

Про матеріал

Постійно після контрольної роботи планую урок для аналізу навчальних досягнень учнів з даної теми, типових помилок учнів класу та особистих помилок кожного учня. Всі учні класу мають особисті бланки навчальних досягнень з кожної теми відповідного класу. Під час уроку учень відмічає свої досягнення відповідним балом. Під час виставлення семестрових та річних оцінок наглядно і зрозуміло дітям та батькам які бали учень одержав з відповідної теми. За бажанням кожен учень під час канікул може покращити свої знання. Протягом навчання учня в школі ведеться його особистий моніторинг навчальних досягнень з предмету в різних класах. Цікаво аналізувати їх в 11 класі під час підготовки до ЗНО.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Точка. Пряма. Відрізок. Промінь. Ламана. Кут. Многокутник.

Номер слайду 2

«Очікування» (рухова вправа)Намалюємо руками своє серце, наповнимо легені киснем, щоб добре працював наш мозок. Подаруємо доброзичливу посмішку один одному. Бажаю вам доброго дня, діти.

Номер слайду 3

Девіз уроку: Вимірюй свої бажання, зважуй свої думки, розраховуй свої слова.

Номер слайду 4

Тема: Аналіз контрольної роботи «Точка. Пряма. Відрізок. Промінь. Ламана. Кут. Многокутник.»Мета: моніторинг рівня навчальних досягнень учнів, аналіз та корекція типових помилок; знати види кутів, трикутників; формули обчислення периметра квадрата, прямокутника;вміти використовувати набуті знання при розв’язуванні задач, виконувати побудову кута та многокутника, використовуючи транспортир .

Номер слайду 5

Аналіз контрольної роботи. Учні записують в зошитах очікуваний бал(ОБ),одержаний бал за контрольну роботу(КР) і зображають свою реакцію відповідним малюнком(рефлексія). При демонстрації одержаних балів відповідного рівня учні використовують сигнальні картки відповідного кольору (високий – синього, достатній – жовтого, середній – зеленого, початковий – червоного).

Номер слайду 6

Порівняння результатів контрольної роботи5-А високий “12”-1; “10”-3; достатній “9”-2; “8”-2; середній “6”-5; “5”-2; «4»-4 Початковий «3»- 1 Точка. Пряма. Відрізок. Промінь. Ламана. Многокутник.5-Б. високий ; достатній “9”-0; “8”-3; “7”-3;середній “6”-1; «5»- 2; «4»- 2 Початковий «3»- 2

Номер слайду 7

Корекція знань та вмінь учнів. Всі бажають одержати хороші результати, але…Якщо людину турбує її стан здоров'я, вона йде до лікаря і той, зробивши відповідні аналізи, установлює діагноз. Навіть машини проходять комп’ютерну діагностику. Сьогодні й ми проведемо діагностику, щоб визначити причину допущених помилок та уникати їх надалі.

Номер слайду 8

Подорож точки по країні геометрії(математичний диктант)

Номер слайду 9

Жила собі Точка. Вона була дуже допитлива й хотіла все знати. Побачить незнайому лінію — і неодмінно запитає:?— Як ця лінія називається? Довга вона чи коротка? І подумала одного разу Точка: «Як же я зможу про все дізнатися коли завжди житиму на одному місці?

Номер слайду 10

Вирушу я у подорож! Сказано — зроблено. Вийшла Точка на Пряму лінію і пішла по ній. Йшла та йшла по Прямій. Довго йшла. Стомилася. Зупинилася і говорить:— Чи довго мені ще йти? Чи скоро кінець Прямої?

Номер слайду 11

Засміялася Пряма:— Ех ти, Точко! Адже ти ніколи не дійдеш до мого кінця, ти не знаєш, що в Прямої немає …1 відповідь (запис у зошиті)

Номер слайду 12

— Тоді я поверну назад, — сказала Точка. — Я, напевне, пішла не в той бік.— І в другий бік не буде ….(2 відповідь)У Прямої лінії зовсім немає… (3 відповідь)Засмутилася Точка:— Як же мені бути? Що ж, мені так і доведеться йти, йти і йти без кінця?!— Коли ти не хочеш йти по Прямій без кінця, давай покличемо на допомогу Ножиці.— Давай покличемо! — зраділа Точка — ... А для чого нам Ножиці?— Зараз побачиш,— відповіла Пряма.

Номер слайду 13

Тут звідкілясь з'явилися Ножиці, клацнули перед самим Точчиним носом і розрізали Пряму. — Ура! — закричала Точка. — Ось і кінець вийшов! От так Ножиці! А тепер, Ножиці, зробіть, будь ласка, кінець з іншого боку.

Номер слайду 14

— Можна й з іншого, — слухняно клацнули Ножиці. — Як цікаво! — вигукнула Точка. — Що ж це з моєї Прямої вийшло? З одного боку кінець і з другого боку кінець. Як це називається? Це…(4 відповідь) – відповіли Ножиці.

Номер слайду 15

.— Тепер- Точка на Відрізку Прямої.— Відрізок Прямої! Відрізок Прямої! — задоволено повторювала Точка, просуваючись по Відрізку з одного кінця в інший. — Я запам'ятаю цю назву. Мені подобається на Відрізку. Тут я влаштую свій дім. Але Пряма мені теж подобалася. Жаль, що її не стало. Адже тепер замість Прямої є мій Відрізок і ще два оцих... не знаю, як їх назвати. Теж Відрізки?

Номер слайду 16

— Ні, — відповіли Ножиці, — Адже в них кінець тільки з одного боку. А в другий бік немає кінця, їх називають інакше. А як? — Це…(5 відповідь)(6 відповідь)і це

Номер слайду 17

— А я знаю, чому вони так називаються! — радісно сказала Точка.— Вони схожі на сонячні промені! Так, — відповіли Ножиці. — Сонячні промені ідуть від Сонця без кінця, якщо тільки не зустрінуть що-небудь на своєму шляху, наприклад Землю, Місяць або супутник.

Номер слайду 18

— Отже, з прямої ось що вийшло: мій…(7 відповідь)(8 відповідь)і ще два

Номер слайду 19

Самоперевірка диктанту. Кожна вірна відповідь оцінюється в 1 б . 1-кінця, 2-кінця, 3-кінця, 4-відрізок, 5-промінь, 6-промінь, 7-відрізок, 8-два промені. Підрахуйте одержану кількість балів та запишіть в зошиті на полях. ( максимальний бал – 8)

Номер слайду 20

Знайди значення выразу3х + 121, якщо…х = 12,то3х + 121 =3 12 + 121 =157х = 15,то...х = 20,то...166181 Молодці!

Номер слайду 21

Фізкульт-хвилинка Учні тихенько встали. Фізкульт-хвилинку розпочали. Гарно ручки розім’яли. Як Клички по боксували. Як Шевченко у футболіЗабиваємо ми голи. Всі як Бубка пострибалиІ за парти посідали

Номер слайду 22

Домашнє завдання. Завдання 2. «Перевірте себе». Стор.120-123 Повторити одиниці вимірюванняІндивідуальні завдання

Номер слайду 23

Додаткове завдання. Логічне завдання з рубрики «Готуємося до олімпіади». Задача: Скільки відрізків утворюють 10 точок, що лежать на одній прямій?

Номер слайду 24

Усні вправи. Використовуючи моделі фігур, показати Їх. Які види трикутників ви знаєте?Як знайти периметр трикутника?Назвати формулу для обчислення периметра квадрата. Назвати формулу для обчислення периметра прямокутника.

Номер слайду 25

Пригадаймо!ВАСВиди кутів: АВСА - гострий. В - тупий. С - прямий

Номер слайду 26

Класифікація трикутників. За видом кутів. Якщо всі кути трикутника гострі, то його називають... Якщо один з кутів трикутника прямий, то його називають... Якщо один з кутів трикутника тупий, то його називають...

Номер слайду 27

Гострокутний — № …Прямокутний — № …Тупокутний — № …№1№2№3 Встановити відповідність

Номер слайду 28

Класифікація трикутників. За кількістю рівних сторін Трикутник, у якого дві сторони рівні, називають... Трикутник, у якого всі сторони рівні, називають... Трикутник, у якого всі сторони різної довжини, називають...

Номер слайду 29

Встановити відповідність№1№2№3 Рівнобедрений — №… Рівносторонній — №…Різносторонній — № …

Номер слайду 30

Давайте попрацюємо групами! Це так цікаво!Знайдіть сторони трикутника, якщотрикутник – рівносторонній, його периметр дорівнює 18 см. Хто швидше?

Номер слайду 31

Види кутів

Номер слайду 32

Види кутів1. прямий кут….. 90°2. гострий кут…90°3. тупий кут …90°4. розгорнутий кут …180°

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Загадка: Три, три, три, три та три… Що одержиться?

Номер слайду 35

Самостійна робота

Номер слайду 36

Розгорнутий кут АВС поділяє промінь ВК на два кути, один з яких рівний 34°, чому рівний другий кут?ВАВВСККЗадача

Номер слайду 37

Давайте попрацюємо групами! Це так цікаво!Знайдіть сторони трикутника, якщотрикутник – рівнобедрений, основа дорівнює 6 см, а периметр – 20 см Хто швидше?

Номер слайду 38

Прилади для вимірювання …

Номер слайду 39

Прилади для вимірювання кутів. Транспортирр. Теодаліт. Астролябія

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сердюк Тетяна Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 квітня 2018
Переглядів
1489
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку