презентація до уроку мистецтва №27 в 8 класі " Стиль романтизм.Скульптура"

Про матеріал

Ознайомити учнів з характерними рисами , різновидами скульптури , найвідомішими скульптурами доби романтизму.Розвивати вміння висловлювати власні художні враження від творів мистецтва; формувати глядацьку культуру та естетичний смак учнів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

СКУЛЬПТУРА романтичного стилю. До уроку мистецтва №27 в 8 класіСавченко Т. Т.

Номер слайду 2

скульптор Ежен Гійом. Для скульптури доби романтизму характерними є емоційна напруженість, пошуки нових засобів виразності. Найбільш значного розвитку вона досягла у Франції. Поштовхом для цього були кампанія з будівництва тріумфальних і суспільно значущих споруд, бурхливий розвиток торгівлі попри війни і революції, практика всесвітніх виставок, на які зважилась буржуазія, переконана у власній могутності. Савченко Т. Т.

Номер слайду 3

скульптор Ежен Гійом. Так скульптор Ежен Гійом у 1867 році виконав замовлення на сім погрудь Наполеона Бонапарта у різні періоди його життя — від юності до поразки в політичній кар’єрі. Савченко Т. Т.

Номер слайду 4

Скульптура Франції 19 ст. носила відчутний цензурний і політичний тиск. На зламі XVIII ст. особливе місце посідав скульптор Жан-Антуан Гудон, який працював на замовлення і аристократів, і деяких діячів революції та нової військової аристократії Наполеона І. На початку XIX ст. в скульптурі запроваджено наполеонівський ампір — жорсткий, пафосний і холодний, офіційний і більш символічний стиль, в якому працюють Антуан-Дені Шоде, П’єр Картельє, Жозеф Шинар. Скульптори отримують замовлення на створення тріумфальних арок, бюстів військової аристократії і числених офіційних портретів диктатора Наполеона. Савченко Т. Т.

Номер слайду 5

Характерні риси скульптури: емоційна напруженість, пошуки нових засобів виразності, реалістичні картини. Різновиди скульптури романтизму: скульптурний портрет, статуя (пам’ятник), рельєфи (барельєф, контррельєф), скульптурне оформлення будівель та замків. Савченко Т. Т.

Номер слайду 6

Наполеонівський ампір - напрям у скульптурі, для якого характерними с жорсткий, пафосний, холодний, офіційний, більш символічний тип зображення. Савченко Т. Т.

Номер слайду 7

Скульптура романтизму. А. Шоде. Наполеон законодавець. А. Шоде Гомер Савченко Т. Т.

Номер слайду 8

У перелік видатних скульптур потрапила і «Марсельеза» Франсуа Рюда. Опинившись у центрі аристократичного району Парижа, вона витримала іспит і парадним місцем французької столиці, і часом. Рельеф став головним твором як самого скульптора, так і значним монументальним твором французької пластики всього XIX століття. Ф. Рюд. Жанна Д’арк Ф. Рюд. Марсельєза. Савченко Т. Т.

Номер слайду 9

Фронтон знаменитого Пантеону в Парижі прикрашений скульптурною групою, в центрі якої – алегорія батьківщини. Вона увінчує видатних людей лавровими вінцями, які їй простягає свобода, а Історія записує їхні імена. Напис на фронтоні гласить: “ славетним людям – вдячна Батьківщина”. Савченко Т. Т.

Номер слайду 10

Пантеон в ПарижіСавченко Т. Т.

Номер слайду 11

Скульптурні портрети доби романтизму. Твори, якого стилю вони вам нагадують ? Поясніть , чому ?Савченко Т. Т.

Номер слайду 12

Російський скульптор П. Клодт став відомим завдяки своїм композиціям із зображенням коней. У 2-й половині XVIII — 1-й половині XIX ст. зароджується академічна школа російської скульптури, яку представляє плеяда видатних майстрів. Патріотичний пафос, велич і класична ясність образів характеризують творчість Ф. Шубіна, І. Мартоса, С. Піменова та інших. Савченко Т. Т.

Номер слайду 13

Рефлексія. Які характерні особливості скульптури? Які шедеври стилю в  скульптурі вам запам’яталися найбільше і чому?Д/З. Поповніть свою електронну скриньку шедеврів зразками ілюстрацій архітектури та скульптури епохи романтизму. Савченко Т. Т.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Журавлева Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Єрмак Марина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Мистецтво 8 клас (Кондратова Л.Г.)
Додано
30 березня 2018
Переглядів
13778
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку