Презентація до уроку мистецтва 5 клас НУШ на тему "Акторська майстерність"

Про матеріал
Дана презентація містить ілюстровані матеріали, завдання для проведення уроку в 5 класі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Театр –мистецтво перевтілення, акторської гри. Сценічна мова.

Номер слайду 2

Театр це вид мистецтва, який має свою особливу мову. Музика «промовляє» до нас мовою звуків, живопис – мовою кольорів, графіка – лініями і плямами, а скульптура - формами і фактурами. Давайте переглянемо картини і дамо відповіді на запитання: 1. Про що розповідається в картинах ?2. Який характер акторів на зображеннях?

Номер слайду 3

Ян Денарі картина «Театр чудес»

Номер слайду 4

Сузанна Айзендик картина «Виступ просто неба»

Номер слайду 5

Театр — це мистецтво акторської гри, яка є важливою складовою палітри сценічних засобів виразності. Цілі покоління акторів та акторок тисячоліттями створювали на сцені особливу мову театру, відшліфовували слова, інтонації, манеру декламації, шукаючи виразні жести, пози й рухи. Своєю майстерністю перевтілення вони примушують нас пережити різноманітні емоції та почуття. Завдяки театру можна здійснити захоплюючу подорож у будь-який куточок планети, зазирнути в різні епохи, навіть у майбутнє.

Номер слайду 6

Пропоную переглянути «Пісню мисливців» з мультиплікаційного фільму «Лис Микита» та обговорити характер героїв.

Номер слайду 7

Практичне завдання: Перевтілься в Лиса Микиту з вислови цю фразу гучно і гордовито. Я – Лис Микита, дуже хитрий. Вигадливий і дуже спритний.

Номер слайду 8

Практичне завдання: Перевтілься в Лиса Микиту з вислови цю фразу зі злістю. Я – Лис Микита, дуже хитрий. Вигадливий і дуже спритний.

Номер слайду 9

Практичне завдання: Перевтілься в Лиса Микиту з вислови цю фразу здивовано. Я – Лис Микита, дуже хитрий. Вигадливий і дуже спритний.

Номер слайду 10

Перевтілься в Лиса Микиту з вислови цю фразу хитро й крадькома. Я – Лис Микита, дуже хитрий. Вигадливий і дуже спритний.

Номер слайду 11

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Презентації
Додано
7 лютого 2023
Переглядів
960
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку