Презентація до уроку мистецтва у 9 класі за темою "Імпресіоністи"

Про матеріал
Презентація до уроку мистецтва у 9 класі за темою "Імпресіоністи". Творчість Мане Едуарда (Manet Edouard) (1832-1883) французького живописця.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Едуард Мане. Підготувала вчитель мистецтва. Янішевська Л.І

Номер слайду 2

Мане Едуард (Manet Edouard) (1832-1883), французький живописець. Навчався в паризькій Школі витончених мистецтв у Т. Кутюр. Мане працював переважно в Парижі, відвідав Бразилію, Німеччину, Іспанію, Великобританію, Голландію. Значний вплив на становлення Мане як художника справила творчість Джорджоне, Тиціана, Хальса, Веласкеса, Гойї, Делакруа. Практично все життя творчість Мане стикається з протидіями і труднощами. Його батько був головою департаменту міністерства юстиції і готував сина до кар'єри юриста. Він був затятим противником художньої освіти для сина. І молодому художнику доводиться постійно боротися з вимогами впливового батька, що змушує його покинути будинок.

Номер слайду 3

“Концерт у кафе”

Номер слайду 4

“Аржантей”

Номер слайду 5

Протягом усього життя картини основоположника імпресіонізму Едуарда Мане, який звільнив живопис від кайданів академічних стандартів, піддавалися критиці. Сучасники гравера, загрузли в відсталості і консерватизмі загальноприйнятих норм, захоплювалися роботами, написаними відповідно до художніх канонами, осуджуючи тих, хто намагався привнести в мистецтво щось нове. Через те що публіка на протязі довгого часу не розуміла і не приймала творів, що відбивали особисте світосприйняття художника, перша офіційна виставка співтовариства, до якого, крім Мане, входили відомі Каміль Піссарро, П'єр Ренуар, Поль Сезанн, Фредерік Базиль і Едгар Дега, ознаменувалася провалом.

Номер слайду 6

“Бар у Фолі Бержер”

Номер слайду 7

“Офіціантка”

Номер слайду 8

“Кабачок”

Номер слайду 9

Творчість Мане вдихнуло нове життя у французьке мистецтво 19 століття і багато в чому визначило основні шляхи подальших художніх шукань в живопису.

pptx
До підручника
Мистецтво 9 клас (Масол Л.М.)
Додано
21 березня 2019
Переглядів
2418
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку