Презентація до уроку мистецтва в 4 класі. Інтонації Сходу.

Про матеріал
Презентація до уроку мистецтва в 4 класі за темою "Інтонації Сходу" містить короту інформацію щодо Східних культурних регіонів: Японії, Китаю,Індонезії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтонації Сходу. Нас запрошує до себе загадковий Схід – Китай, Японія, Індонезія

Номер слайду 2

КИТАЙМистецтво Китаю – одне з найдавніших у світі. Його вплив на розвиток культури інших країн Сходу величезний, адже саме в цій державі багато видів мистецтва набуло досконалості. Народна китайська музика проста, вона часто супроводжує різні церемонії, зокрема традиційну чайну церемонію.

Номер слайду 3

Китайська чайна церемонія(послухайте музику, яка супроводжує китайську чайну церемонію)Які почуття вас охоплюють під час слухання цієї музики?

Номер слайду 4

Китайські танціТворчість китайського народу багата на оригінальні танці, такі як «Тисячорука Гуанінь», танці з віялами. Подивіться ці танці та поділіться своїми враженнями з батьками.

Номер слайду 5

Культура Японії також давня та високорозвинена. Викликає захоплення мистецтво японських майстрів у таких жанрах, як живопис, архітектура, театр, декоративне мистецтво. Японська музика завжди зберігає свій народний колорит, що відображається у звучанні народних музичних інструментах. ЯПОНІЯ

Номер слайду 6

Подивіться фрагмент виступу японського театру Кабукі. ЯПОНІЯ

Номер слайду 7

ІНДОНЕЗІЯКраїна Океанії в Південно-Східній АзіїЗробіть невеличку відеоподорож по Індонезії. Подивіться відео.

Номер слайду 8

Велику популярність отримали танці островів Ява і Балі, в яких переважає мова жестів. Найбільш яскраво національна музична традиція виражена в жанрі ГАМЕЛАНА – народного інструментального оркестру, головну роль якого грають самобутні ударні інструменти: ксилофон-гамбанг, металофон-гендер, гонги-бананг, барабани-генданг. Послухайте індонезійську народну пісню «Прогулянка з батьком». У підручнику є слова. Можете заспівати разом, якщо пісня сподобалася.

Номер слайду 9

Підсумок уроку. Сьогодні ми з вами подорожували по музичних країнах Далекого Сходу. Чи сподобалася вам наша подорож?Музика якої країни вам найбільше сподобалася?Що ви запам’ятали?Бажаю всім миру, спокою, скорішої перемоги!

pptx
Додано
20 травня 2022
Переглядів
1042
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку