Презентація до уроку мистецтва в 4 класі. Тема "Загадкова Індія"

Про матеріал
Презентація до уроку мистецтва у 4 класі за темою "Загадкова Індія" містить коротку інформацію щодо музичного мистецтва Індійского культурного регіону.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загадкова Індія

Номер слайду 2

Подивіться, як виглядає Індія на мапі світу.

Номер слайду 3

Індія – загадкова та яскрава країна!Індійська культура бере початок з глибокої давнини. Протягом тисячоліть вона поєднує традиції та звичаї народів, які мешкають на її території. В Індії вважається, що музика має чудодійну силу і здатна впливати не лише на людину, а й на природу. В основі творів народної індійської музики лежить поєднання співу, гри на музичних інструментах і танцю.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Слухання музики. Прослухайте сучасний КАВЕР на народну індійську пісню «Тум привіт»КАВЕР – оновлене виконання або обробка відомого музичного твору. Якими почуттями сповнена музика твору? Чи сподобалась тобі пісня? Чому?З яким жанром українських народних пісень можна порівняти цю пісню?

Номер слайду 6

Індійський танець. Невід’ємною частиною народної творчості Індії є танець. Він сформувався як самостійний вид мистецтва понад 5 тисяч років тому і мав обрядове значення. Подивіться індійський танець, проаналізуйте його характер.

Номер слайду 7

Сценічний танець. Одним із провідних жанрів музичного мистецтва Індії є сценічний танець, який ще називають кінотанець. Кінотанець є обов’язковим елементом індійського кіно. Його виконання завжди супроводжується мелодіями сучасної естрадної музики, піснями, видовищними спецефектами. Подивіться такий танець із кінофільму «Танцюрист диско»

Номер слайду 8

Виконання пісніПовторіть індонезійську народну пісню «Прогулянка з батьком». Виконайте її весело. За бажанням запишіть відео свого виконання і надішліть мені. Буду дуже вдячна. Поділіться своїми враженнями від індійської музики з батьками, братами і сестрами. Зустрінемось на наступному уроці. Всім миру, спокою і скорішої перемоги!

pptx
Додано
20 травня 2022
Переглядів
1594
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку