Презентація до уроку мистецтво у 9 класі ,,Подорож найкрасивішими музеями світу,,

Про матеріал
Презентація до уроку мистецтво у 9 класі ,,Подорож найкрасивішими музеями світу,, створена за матеріалами сайту BBC Culture.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МИСТЕЦТВО 9 КЛАС10 найкрасивіших музеїв світу

Номер слайду 2

Королівський музей Онтаріо. В цих будівлях зберігаються найцінніші скарби людства.

Номер слайду 3

Музей д'Орсе, Франція

Номер слайду 4

Розташований на лівому березі Сени, цей видатний паризький музей відкрито 1986 року в будівлі колишнього залізничного вокзалу і готелю, виконаних в стилі боз-ар. Інтер'єр музею вдало використовує попередню структуру будівлі: галереї групуються навколо великого нефа, а потоки світла проникають всередину крізь широкий скляний дах. Музей д'Орсе мав подолати часовий розрив між колекціями Лувру і Центру Помпіду та зосередитись на мистецтві кінця XIX – початку XX століття. Зараз у музеї зберігається найбільша колекція імпресіоністів і постімпресіоністів у світі.

Номер слайду 5

Музей Гуггенгайма в Більбао, Іспанія

Номер слайду 6

В рамках духовного відродження міста Більбао наприкінці 1980-х баскська влада спільно з Фондом Соломона Гуггенгайма вирішили відкрити музей сучасного мистецтва. Американсько-канадський архітектор Френк Гері виграв конкурс на проект будівлі музею, який відкрив свої двері в жовтні 1997 року. Дивовижна споруда розташована на березі річки Нервіон у старому промисловому центрі міста. Вкриті титановими пластинами стіни музею створюють враження незвичайної рослини або фантастичного корабля. Творіння Гері миттєво стало сенсацією і отримало високі оцінки серед колег архітектора, зокрема Філіпа Джонсона, який назвав музей "найвидатнішою будівлею нашого часу".

Номер слайду 7

Музей Оскара Німеєра, Бразилія

Номер слайду 8

Музей відкрився в 2002-2003 роках і за свій зовнішній вигляд одразу отримав прізвисько "око". Проект будівлі розробив легендарний бразильський архітектор (чиє ім'я і носить музей), який був ключовою фігурою в сучасному архітектурному мистецтві. Коли будівництво музею завершилось, Оскару Німеєру виповнилося 95. Експозиція музею, який займає площу в 600 квадратних метрів, складається з творів художників різних країн, а також робіт самого Німеєра.

Номер слайду 9

Британський музей, Лондон

Номер слайду 10

Проект сучасної будівлі музею, який відкрили в 1852 році, розробив архітектор Роберт Смерк в стилі неокласицизму. Великий південний вхід з величним фронтоном і колонами надихнула архітектура Давньої Греції. У 2000 році британська архітектурна компанія Foster and Partners побудували у внутрішньому дворі музею нову Велику залу з вражаючим скляним дахом, яка стала найбільший критим простором у Європі.

Номер слайду 11

Королівський музей Онтаріо, Канада

Номер слайду 12

Це найбільший канадський музей природної історії, мистецтва та культури, в стінах якого зберігається понад шість мільйонів експонатів. До оригінальної будівлі музею в стилі неоромантизму в 1930-ті роки додали східне крило, а в 2007-му дизайн-студія Даніеля Лібескінда розробила новий вхід у будівлю, який отримав назву "Кристал Майкла Лі-Чина" (на честь мецената, який пожертвував гроші на його будівництво). Будівлю охрестили "символом нового Торонто XXI cтоліття". Тим не менш, складна призматична структура зі скла і алюмінію на сталевій рамі подобається далеко не всім. 2009 року вона посіла восьме місце в списку "найпотворніших будівель світу".

Номер слайду 13

Музей Сумайя, Мехіко

Номер слайду 14

Приватний музей і інститут культури, створений в 1994 році, має дві будівлі, розташовані на площах Лорето і Карсо в Мехіко. Останню будівлю, відкриту в 2011 році, спроектував мексиканський архітектор Фернандо Ромеро, а втілили його проект Ове Аруп і Френк Гері. Всередині 46-метрової споруди, вкритої 16 тисячами алюмінієвих шестикутників, розташований музей, на шести поверхах якого представлено експонати з Мексики і Європи, в тому числі найбільша за межами Франції колекція робіт Родена.

Номер слайду 15

Ермітаж, Санкт-Петербург, Росія

Номер слайду 16

Ермітаж – один із найбільших і найстаріших музеїв в світі – відкрила в 1764 році імператриця Катерина Велика. Музей вміщає понад три мільйони шедеврів мистецтва і культурних цінностей. Державний музейний комплекс складається з кількох будівель, з-поміж яких найбільш відомим є великий зелено-білий Зимовий палац – колишня резиденція російських царів. Палацу розробив італійський зодчий Франческо Бартоломео Растреллі в пишному бароковому стилі.

Номер слайду 17

Музей ісламського мистецтва, Доха, Катар

Номер слайду 18

Проект музею, який відкрився в катарській столиці в 2008 році, розробив лауреат Прітцкерівської премії американський архітектор Бей Юймін. У віці 91 року Бей об'їхав увесь арабський світ у пошуках натхнення для свого проекту. П'ятиповерхова споруда з білого вапняку розташована на краю гавані Дохи з видом на затоку. Два крила будівлі з'єднані великим центральним двориком. Музей містить найбагатшу колекцію ісламського мистецтва за більш ніж 1400 років.

Номер слайду 19

Музеї Ватикану

Номер слайду 20

Музеї Ватикану відкрив Папа Юлій II в XVI столітті. Музейний комплекс містить 52 галереї і є одним з найбільших у світі. У музейній колекції релігійного живопису і скульптури зберігаються твори Рафаеля, Тиціана та Караваджо. Найвідомішими із залів музею є Галерея карт і Галерея гобеленів, а також славетна Сикстинська капела, стіни якої прикрашені роботами багатьох видатних майстрів, зокрема, Перуджино і Боттічеллі, а склепінчаста стеля розписана Мікеланджело.

Номер слайду 21

Національний художній музей, Осака

Номер слайду 22

Нова будівля музею, спроектована архітектором Сезаром Пеллі, відкрилась у 2004 році на місті оригінальної споруди 1970-их. Більша частина музею, який містить переважно післявоєнні твори мистецтва, знаходиться під землею за винятком входу і вестибюлю. Архітекторська студія Пеллі розробила вражаючий дизайн входу в музей – конструкція зі скла і сталі нагадує стеблі річкового очерету або бамбуку, що міцно переплітаються.

Номер слайду 23

Ці матеріали з статті англійською мовою ви можете знайти на сайті BBC Culture.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 квітня 2019
Переглядів
5199
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку