Презентація до уроку музичного мистецтва "Диско"

Про матеріал
Ди́ско (англ. disco) — стиль популярної танцювальної музики другої половини 1970-х років. Пісні цього напрямку характеризуються високим вокалом, рівномірним чітким ритмом, визначеним четвертними нотами в партії бас барабану. На відміну від року, де переважають гітари, у звучанні диско переважають клавішні, струнні та електронні музичні інструменти, які створюють соковитий акомпанемент. Як сольні інструменти використовуються переважно оркестрові інструменти (наприклад флейти). Темп музики — від 80 до 140 ударів на хвилину. Диско властива значна кількість оркестрових п'єс.
Перегляд файлу

image

 

ДИСКО

image 

 

Знайомі мелодії та захоплюючі танцювальні ритми — це диско.

image

image

Ди́ско (англ. disco) — стиль популярної танцювальної музики другої половини 1970-х років. Пісні цього напрямку характеризуються високим вокалом, рівномірним чітким ритмом, визначеним четвертними нотами в партії бас барабану. На відміну від року, де переважають гітари, у звучанні диско переважають клавішні, струнні та електронні музичні інструменти, які створюють соковитий акомпанемент. Як сольні інструменти використовуються переважно оркестрові інструменти (наприклад  флейти). Темп музики — від 80 до 140 ударів на хвилину. Диско властива значна кількість оркестрових п'єс.

image 

Диско - чи не найпозитивніший музичний напрям за всю історію людства. Ця музика стала популярна на межі 70-х і 80-х років і домінувала ще довгі роки, даруючи безліч хітів і продовжуючи впливати на світову поп- музику до сьогодні. Європейське диско розвивалося в основному в країнах Скандинавії і Німеччини (що, ймовірно, зумовило його кілька "холоднувате" звучання).

image 

image 

«Королевою диско» вважається американська співачка Донна Саммер. Найвідомішими виконавцями цього стилю є Глорія Гейнер, Даяна Росс, Аманда Лір, Даліда та інші. До стилю диско звертались і музичні колективи — групи «АBBА», «Boney М», «Аrabesque», «Baccara», «Dsching his Khan» та інші"

Донна Саммер

Донна Саммер — американська співачка в стилі диско, лауреатка шести премій Греммі. Вона є однією з найпопулярніших співачок 1970-х років, яка завоювала собі титул «королеви диско».Донна Саммер стала першою співачкою в музичній історії, чиї сингли за рік чотири рази були на вершинах хітпарадів. Співач-ка сім разів давала успішні світові гастролі країнами Європи, Латинської Америки,Азії та в Австралії.

image 

image 

«Ricchi E Poveri»

«Ricchi e Poveri» — італійський музичний гурт, створений у 1968 році.Гурт був популярний як в Італії,так і за її межами. У 1970-1980-х роках деякі його сингли стали справжніми хітами, посівши вершини італійських та міжнародних хіт парадів.

image 

image 

https://sway.office.com/qkRca2A4r7bvAtRU#content=NAEYOyRG6QUAsP

«Вопеу М»

«Boney M.» — німецький дискогурт,створений у 1975 році.Пік популярності гурту припадає на 1978 рік, коли їхні пісні «Rivers Of Babylon» та «Brown Girl In The Ring»трималися 40 тижнів у британських хітпарадах. «Boney M.» належали до когорти тих закордонних виконавців, які офіційно були «дозволені» в СРСР.У наш час колектив залишається одним із найпопулярніших гуртів у світі.«Boney M.» занесли до Книги рекордів Гіннеса за продаж емсинглів у Великобританії (три їхні сингли досі перебувають у першій десятці найбільш популярних за продажем платівок). Західні музичні критики часто називали «Boney M.» «чорною АBBА».

image

image 

«Bee Gees»

«Bee Gees» — британська музична група, яка працювала в стилі диско і складалася з трьох братів. Світовий продаж їхніх платівок перевищує мільярд копій, що робить колектив одним із найуспішніших колективів в історії музичної індустрії.

image 

image

image

«Pet Shop Boys»

«Pet Shop Boys» — британська попгрупа, яка утворилася 1981 р. у Лондоні. Гурт є одним із найбільш комерційно успішних і плідних колективів Великобританії, що виконували танцювальну музику: за 20 років ними було випущено понад 40 синглів (з них 22 потрапили у верхню десятку британського хіт-параду).

image 

image

image 

        Які характерні риси диско було відчутно у творах?

        Охарактеризуйте засоби музичної виразності кожної композиції.

        Опишіть мелодію кожного твору, добираючи відповідні слова.

        У чому особливість музики в стилі диско?

Стиль одягу диско

image 

image

МОДА ДИСКО

image

image

ЗАЧІСКИ ТА МАКІЯЖ ДИСКО

image

image

СПІВАЄМО  ПІСНЮ

image

гра "Стилі музики" https://learningapps.org/4738289

image 

1 - https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=8512962

pdf
Додав(-ла)
Коваль Віталій
Додано
29 березня 2022
Переглядів
2218
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку