Презентація до уроку музичного мистецтва "Милуємося красою Землі" (продовження)

Про матеріал
Мультимедійна презентація до уроку музичного мистецтва №2 (тема: «Милуємося красою Землі» (продовження) за підручником «Мистецтво. 4 клас», Київ: «Генеза», 2021. – 128 с. : іл. Л.М. Масол, О.В. Гайдамака, О.М. Колотило).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Позднякова Н.В.

Номер слайду 2

Позднякова Н.В.

Номер слайду 3

Ми родились у долині, У білесенькій хатині, Коло вишень і калини. Позднякова Н.В.

Номер слайду 4

За хатиною садок І зелений моріжок, Там багато є квіток. Позднякова Н.В.

Номер слайду 5

Під горбом ставочок сяє, Різна рибонька гуляє, Качка з дітьми пропливає. Позднякова Н.В.

Номер слайду 6

Як же зветься гарний край, Де за ставом степ і гай Пишно квітнуть, наче рай? Позднякова Н.В.

Номер слайду 7

Любуючись різноманіттям природи України, митці відтворюють її красу як у реалістичних, так і в узагальнених декоративних образах. Позднякова Н.В.

Номер слайду 8

Любуючись різноманіттям природи України, митці відтворюють її красу як у реалістичних, так і в узагальнених декоративних образах. Позднякова Н.В.

Номер слайду 9

Якою зображено дівчину-Україну? Розкажіть, як можна дізнатися про Україну зі змісту картин? Позднякова Н.В.

Номер слайду 10

Красу української землі оспівано у різних творах мистецтва, зокрема, у народних піснях та творах композиторів. Пригадайте! Як називається народна творчість, яка зберігається у казках, легендах, прислів’ях, приказках, піснях? фольклор Позднякова Н.В.

Номер слайду 11

Послухайте пісні. Поміркуйте над їх змістом. Як оспівано красу рідної землі у вокальних творах українських композиторів. Зверніть увагу на склад виконавців. Денис Січинський «Чом, чом, земле моя» (Дмитро Гнатюк) Ігор Шамо «Три поради» (гурт «Струни серця») «У ритмі серця» (Руслана та діти) Позднякова Н.В.

Номер слайду 12

Разом із друзями виконайте ритм вірша. Домовтеся, який рядок виконуватиме соло, а який – в ансамблі. Ти наша домівка, планета Земля, Ти гарна і зблизька, красива здаля. Дивуються інші планети всі щиро: «Яка ж ти, сестричко, блакитно-вродлива!» Позднякова Н.В.

Номер слайду 13

Ритмічна хвилинка Позднякова Н.В.

Номер слайду 14

"Синє небо - жовте поле" слова А.Фурдичко, музика А. Фурдичко Позднякова Н.В.

Номер слайду 15

1. Україна моя рідна – це моя земля! Тут родилися на світ батько, мати, я! А Карпати - рідна хата, смерековий край, Українську нашу пісню, грай, музико, грай! Позднякова Н.В.

Номер слайду 16

Приспів: А у нас небо - синє небо! А у нас поле - жовте поле! А у нас люди - щирі люди! Ми - одна сім'я! А у нас вітер - вільний вітер! А у нас море - Чорне море! А у нас квіти - сонця квіти! Вічна ця земля! Позднякова Н.В.

Номер слайду 17

2. Ми усі - одна родина, доля з джерела, І від батька, і до сина силу козака, І від матері, і доні вірність і красу Дітям нашим поколінням гордо донесу! Позднякова Н.В.

Номер слайду 18

Приспів: А у нас небо - синє небо! А у нас поле - жовте поле! А у нас люди - щирі люди! Ми - одна сім'я! А у нас вітер - вільний вітер! А у нас море - Чорне море! А у нас квіти - сонця квіти! Вічна ця земля! Позднякова Н.В.

Номер слайду 19

Розгадайте ребус пісня Позднякова Н.В.

Номер слайду 20

заспів приспів куплет куплет куплет заспів заспів приспів приспів Музична грамота Вам вже відомо, що пісні мають куплетну форму. Уважно роздивіться схему і поясніть, що в куплеті повторюється. Наведіть приклади відомих вам пісень. Визначте, чи є в них приспів. Позднякова Н.В.

Номер слайду 21

Підсумуємо! На уроці мені найбільше сподобалось… Мене здивувало, що… Мені було складно… Тепер я знаю, що… Позднякова Н.В.

Номер слайду 22

Підсумуємо! Природа нашої планети – то неймовірне багатство і краса, які знайшли своє відображення у народній творчості, творах композиторів, художників, поетів та письменників. Наш обов'язок – зберегти повітря і водойми чистими, ґрунти – родючими, тварин і птахів – живими, рослини – зеленими. Здорова природа – це наше щасливе майбутнє. Позднякова Н.В.

Номер слайду 23

Дякую за співпрацю! До нових зустрічей! Позднякова Н.В.

ppt
Додано
15 січня 2022
Переглядів
827
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку