Презентація до уроку Музичного мистецтва в 4 класі "На гостини до Коломиї"

Про матеріал

Урок музичного мистецтва згідно підручника "Мистецтво" авт. О. Калініченко, Л. Аристова.

Мета уроку:

поширення знань учнів про народні музичні інструменти України; розширення та закріплення знань дітей про звичаї, обряди, традиції українського народу; формування шанобливого ставлення до історії рідного краю; розвиток творчих здібностей учнів, вокально-хорових навичок дітей, вміння учнів виконувати пісню з інструментальним та фонограмним супроводом, виховання вдумливого сприйняття музичних творів, естетичних смаків дітей, любов до української народної музики.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

На гостини до КоломиїУрок для 4 класу. Вчитель Абдурашитова Юлія

Номер слайду 2

Перш, ніж розпочати урок, прошу наповнити склянку Емоцій!Червоний –роздратований,злий. Зелений –спокійний. Фіолетовий –тривожний. Блакитний – сумний. Жовтий- радісний. Рожевий –щасливий. Помаранчевий –захоплений. Коричневий – здивований

Номер слайду 3

Перенесімося на західні землі України, до мальовничого Карпатського краю. Надзвичайно своєрідними тут є природа, побут народу, його звичаї, національне вбрання і, звичайно ж музика: її колорит і музичні інструменти.

Номер слайду 4

Дуже давно в українському місті Коломиї виникли особливі пісні. Це були коротенькі приспівочки — жартівливі та веселі, а іноді сумні й ліричні, у яких ішлося про життя народу. А назвали їх коломийками.

Номер слайду 5

Видів коломийок величезна кількість! Ось кілька з них : Жартівливі коломийки. Весільні коломийки. Молодіжні коломийки. Коломийки про рідний край і красу природи. Коломийки про батьків та дітей. Коломийки про залицяння та сватання. Дівочі та парубоцькі коломийки. Сусідські коломийки про гуцулів і бойків. Коломийки про красу. Коломийки про гуляння і танці

Номер слайду 6

Коломийка . Виконавиця Роніка. Коломийка – це українська народна гуцульська пісня типу частівки, це і пісня, і інструментальна п’єса, і танець.

Номер слайду 7

Здавна наш народ любив співати, вмів веселитися, тішити своє серце грою на музичних інструментах і співами. Жартівливі, танцювальні, рухливі коломийки виконуються з інструментальним супроводом . Вгадай інструмент, що завжди супроводжував спів коломийок:

Номер слайду 8

Сопілки. Сопілкар

Номер слайду 9

Трембітаhttps://youtube.com/shorts/a-r. Lp2m8so. I?si=WMxl0r_sejj. Vtr68

Номер слайду 10

На кожному весіллі, яке справляли в Західній Україні, можна було почути коломийки. Виконував їх народний інструментальний ансамбль, у складі якого були скрипки, басолі (бас), бубон, цимбали. Такий ансамбль отримав назву троїсті музики

Номер слайду 11

Пісня про українські народні музичні інструменти. Послухайте уважно пісню і скажіть – які музичні інструменти згадуються у ній?

Номер слайду 12

А зараз перевіримо –чи покращився ваш настрій протягом нащого заняття?Заповніть вашими емоціями скляночку!

Номер слайду 13

Підсумок уроку. Сьогодні ви дізналися про особливий жанр української народної пісні КОЛОМИЙКИПригадали українські народні інструменти такі, як сопілка, Трембіта, цимбали, бандура, скрипка. Пригадали ,як виглядає український народний ансамбль Троїсти музики. Переконана, що навчаючись, ви завжди дізнаватиметеся щось захоплююче, нове, цікаве про нашу Україну, а досліджуючи її музичні традиції, будете їх відроджувати, бо це наше завдання на майбутнє. ДЯКУЮ ЗА УРОК!

pptx
Додано
9 грудня 2023
Переглядів
302
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку