Презентація до уроку на тему "Дон Кіхот"

Про матеріал
Презентація до уроку на тему "Премудрий гідальго - Дон Кіхот із Ламанчі " за романом Сервантеса "Дон Кіхот" . Презентація мітить слайди, які допоможуть вчителю доповнити матеріали до уроку. Кількість слайдів вісімнадцять. Мета уроку: Розкрити образ Дон Кіхота та Санчо Пансо Порівняти ці образи Зробити висновки стосовно терміну «Вічний образ» Визначити поняття «Донкіхотство» Розвивати своє мовлення Розвивати вміння висловлювати свою думку. Виховувати любов до літератури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку«ПРЕМУДРИЙ ГІДАЛЬГО ДОН КІХОТІЗ ЛАМАНЧІ» Образ Дон Кіхота

Номер слайду 2

Мета уроку. Розкрити образ Дон Кіхота та Санчо Пансо. Порівняти ці образи. Зробити висновки стосовно терміну «Вічний образ»Визначити поняття «Донкіхотство»Розвивати своє мовлення. Розвивати вміння висловлювати свою думку. Виховувати любов до літератури

Номер слайду 3

Свобода ... є одна з найкоштовніших щедрот, які небо виливає на людей: з нею не можуть зрівнятися ніякі скарби

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

У двадцять років це був молодий ідальго, що дорожив знатністю свого імені та славою предків. Незважаючи на свою бідність, гордий, із загартованим у боротьбі з матеріальними нестатками характером, незалежний, волелюбний, сміливий, він пристрасно  прагнув корисної та самовідданої діяльності. Його мужня краса гармоніювала з внутрішнім змістом.

Номер слайду 7

Битва з вітряками

Номер слайду 8

Постоялий двір і чарівники

Номер слайду 9

Такою була Дульсинея , а такою він її бачив

Номер слайду 10

Хто він – Дон Кіхот?дивакневдахамрійникідеалістромантикмудрець божевільний

Номер слайду 11

З одного боку, донкіхотами називають людей, неспроможних розібратися в дійсності, погляди і вчинки яких далекі від реального життя, виглядають комічно, викликають сміх та іронічне ставлення довколишніх. З іншого боку, багато хто сприймає Дон Кіхота зовсім інакше – як символ нескореного людського духу, взірець високого служіння правді, добру, готовності до самопожертви заради шляхетних ідеалів.

Номер слайду 12

«Донкіхотство» – поняттябагатогранне. Одні вживаютьйого на означення безплідної,навіть шкідливої та безглуздоїдіяльності і називають донкіхотомлюдину, яка позбавлена відчуттядійсності, а тому недолуга,жалюгідна й кумедна; інші – яксвідчення високих намірів,шляхетної мети, яка не може бутидосягнута в тих умовах, в якихдіє людина.“Донкіхотство”Дон Кіхот. Max Hierro

Номер слайду 13

Образ Дон Кіхота прийнято називати вічним образом, як, наприклад, образи Прометея, Гамлета, Фауста, Дон Жуана. Що ж таке вічний образ?

Номер слайду 14

„Дон Кіхот” – вічний. Як вічний цей світ.І роки невладні над ним. На думку Раміро де Маесту, іспанського філософа і публіциста, Дон Кіхот є символом і „прототипом любові, найвищої космічної любові,  любові на всі часи”. Над усе Дон Кіхот цінує і прославляє свободу. Він допомагав стражденним, виправляв кривду, карав зухвальства, завойовував велетнів... Наміри всіх його поривань благосні; а саме: чинити всім добро і нікого не кривдити”.І не скінчиться він доти, доки не зітреться різниця між добром і злом ...”

Номер слайду 15

В уламках од зброї, з іржавим мечем Він гордою їде ходою, І погляд у його сіяє вогнем, І серце аж рветься до бою.  Меча не пускає з лицарських він рук І страху ніколи не знає, Життя його - низка і горя, і мук, Та іншого він не бажає.  На діло лицарське себе він оддав - Ставать за малих в обороні, І де він неправду і зло зустрічав, Там сміло він брався до броні. Борис Грінченко

Номер слайду 16

“Кожна людина є трішки Дон Кіхотом”. Ви згодні з цим висловлюванням?

Номер слайду 17

Рефлексія. Я довідався………………. Було цікаво………………. Особливо сподобалось…….. Що здалося важким для мене……….. Треба подумати…………….

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Підготуватись до порівняльного аналізу образу Дон Кіхота і Санчо Панса

pptx
Додано
27 березня 2020
Переглядів
5811
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку