Презентація до уроку на тему " І. БАГРЯНИЙ. «ТИГРОЛОВИ» ЯК УКРАЇНСЬКИЙ ПРИГОДНИЦЬКИЙ РОМАН. ПРОБЛЕМА СВОБОДИ Й БОРОТЬБИ ЗА СВОЄ ВИЗВОЛЕННЯ. ЖАНРОВІ ОСОБЛИВОСТІ"

Про матеріал

Мета: опрацювати зміст роману; учити учнів коментувати зміст твору, визначати жанрові особливості, характеризувати образи, висловлювати своє ставлення до основних проблем, порушених у романі; розвивати навички роботи в групах; виховувати усвідомлення значення свободи для духовного розвитку людини.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Епіграф Ми є. Були. І будем Ми! Й Вітчизна наша з нами. І.Багряний

Номер слайду 2

«Тигролови»

Номер слайду 3

Роман "Тигролови" написаний І. Багряним протягом 1943— 1944 рр. Перша назва роману - «Звіролови». В його основу покладено події, що сталися під час відбування автором заслання на Далекому Сході.

Номер слайду 4

Це романтичний твір з елементами пригодницького жанру. Сюжет захоплюючий і динамічний, читач постійно перебуває в емоційному напруженні. У романі розповідається про життя українців на Далекому Сході, які змушені були покинути рідну землю.

Номер слайду 5

протистояння сил добра (Григорій) і зла (Медвин); життя людини в гармонії з природою; кохання двох людей в суворих природних умовах; національне питання (туга за рідним краєм).

Номер слайду 6

Був людиною твердої вдачі; непоступливий і задиристий;. ставши спільником Дорошенка, вів неприязні дії проти Москви. після довгих допитів та катувань їх з Василем (братом) заслали у Сибір разом з родинами.

Номер слайду 7

ГРІГОРІЙ МНОГОГРІШНИЙ Хотів помститися своєму кривдникові, заради цього він і жив. Зістрибнувши з потяга, Григорій опиняється у Сірків, які займаються мисливством (пантовка, лови тигрів). Закохується у Наталку – дочку старого Сірка. На її очах вбиває Медвина. «Жить, відплатить або вмерти!».

Номер слайду 8

МАЙОР МЕДВИН Полює на людей, залякує, катує та принижує непокірних Нікому ще не вдавалося збігти від нього, але це вдалося Многогрішному. «Ті очі з кривавими росинками на віях будуть стоятиме переді мною вічно…»

Номер слайду 9

Номер слайду 10

«І скільки тієї гордості волелюбної, природної, як могутні кряжі гір! Тому в неї і Наталка така дика та горда» «Бідолашна... Горда... Дика... Наївна... І надзвичайна Наталка»

Номер слайду 11

Роман є дуже популярним. Він перекладений німецькою мовою та виданий в Кельні трьома накладами. Роман був екранізований українським режисером Р.Синько у 1994 році на кіностудії «Укртелефільм».

Номер слайду 12

ppt
Додано
31 січня 2018
Переглядів
3350
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку