Презентація до уроку на тему "Розробка плану створення презентації. Презентація-фотоальбом"

Про матеріал

Матеріал ресурсу призначений для формування знань учнів про фотоальбом, як окремий вид презентації, план, мету, структуру, сценарій створення презентації, сценарій створення фотоальбому та вмінь створювати презентацію-фотоальбом

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розробка плану створення презентації: визначення мети, сценарію та структури презентації Кріт Наталія Яківна, вчитель математики та інформатики Лукашівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів» Чорнобаївської райдержадміністрації

Номер слайду 2

Фотоальбом – це презентація, призначена для демонстрації фотографій Мої домашні улюбленці

Номер слайду 3

Шкала самооцінки 0 балів – я зовсім не вмію працювати з текстовими та графічними об’єктами слайдів; 1 бал – я вмію вставляти тільки графічні (тільки текстові) об’єкти на слайди, але не вмію опрацьовувати їх; 2 бали – я вмію вставляти текстові й графічні об’єкти на слайди, але не вмію опрацьовувати їх; 3 бали – я вмію вставляти текстові й графічні об’єкти на слайди, редагувати та форматувати текст; 4 бали - я вмію вставляти текстові й графічні об’єкти на слайди, редагувати та форматувати текст, змінювати значення властивостей графічних об’єктів; 5 балів – я досконало володію навичками вставки та опрацювання текстових та графічних об’єктів слайдів.

Номер слайду 4

План створення комп’ютерної презентації: Визначити мету створення презентації. Підібрати матеріали, які будуть розміщені на слайдах презентації. Визначити структуру комп’ютерної презентації. Скласти сценарій створення презентації.

Номер слайду 5

Визначити мету створення презентації - означає вирішити, хто буде вашими слухачами та що саме ви хочете їм розповісти.

Номер слайду 6

Для визначення структури комп’ютерної презентації потрібно визначити порядок розташування вибраних матеріалів, кількість слайдів, потрібних для їх розміщення, підібрати заголовки слайдів, вибрати макет і вміст кожного слайда. Структура (лат. structure – побудова, розміщення) - внутрішня будова чогось, взаємозв'язок частин цілого.

Номер слайду 7

Скласти сценарій створення презентації – означає спланувати послідовність створення окремих об'єктів презентації - слайдів, текстових і графічних об'єктів тощо. Сценарій (лат. scaena - сцена, майданчик, де відбувається вистава) - детально розроблений план проведення якого-небудь заходу, здійснення яких-небудь дій.

Номер слайду 8

Інструмент, призначений для швидкого створення фотоальбому з певною структурою, міститься на стрічці вкладки Вставлення в групі Зображення

Номер слайду 9

Сценарій створення фотоальбому: Виконати послідовність дій для створення фотоальбому: Вставлення => Зображення => Фотоальбом. Вибрати та впорядкувати зображення. Вибрати макет слайдів та оформлення презентації. Застосувати вибрані налаштування. Відредагувати створений фотоальбом.

Номер слайду 10

Один - піднести руки вгору, Два - нагнутися додолу. Не згинайте, діти, ноги І торкайтеся підлоги. Три, чотири - прямо стати Будемо відпочивати.

Номер слайду 11

Тримайте робоче місце охайним, не розміщуйте на ньому сто­ронніх речей. Витримуйте правильну поставу - не нахиляйтеся близько до по­верхні екрана, не згинайтеся, тримайте руки без напруження. Після 15-20 хв. роботи або при відчутті втоми виконайте вправи для очей і для зняття м'язового напруження. Не намагайтеся самостійно усунути перебої в роботі комп'ю­тера, при їх виникненні негайно покличте вчителя. Не торкайтеся задніх стінок монітора та системного блока, не чіпайте дротів живлення. Акуратно вставляйте і виймайте змінні носії. Не торкайтеся екрана монітора руками (це забруднює і пору­шує його покриття). Категорично забороняється знімати кришки корпусів при­строїв комп'ютера, самостійно, без дозволу вчителя, приєд­нувати і від'єднувати пристрої комп'ютера. Після закінчення роботи приберіть своє робоче місце, з дозволу вчителя вимкніть комп'ютер або закінчіть сеанс роботи.

Номер слайду 12

У вас є фотографії вулиць, будинків, пам’ятників, визначних місць вашого села. Якою може бути мета створення фотоальбому? Перед ким ви зможете виступити з такою презентацією? Якою може бути структура цієї презентації? Скільки слайдів може бути у цій презентації? Якими можуть бути заголовки слайдів? Запропонуйте сценарій створення цієї презентації.

Номер слайду 13

Індивідуальна робота Створіть фотоальбом Домашні улюбленці для демонстрації фотографій тварин, птахів і риб, яких люди утримують вдома. Розмістіть на кожному слайді заголовок і чотири фотографії, вибравши файли з фотографіями з вказаної вчителем папки. Виберіть рамки для фотографій і зразок оформлення на свій смак. Підписи під зображеннями – назви тварин, птахів і рибок, що зазначені в іменах файлів. У підзаголовок на титульному слайді введіть ваше прізвище та ім’я. Збережіть презентацію у вашій папці з іменем індивідуальне завдання.

Номер слайду 14

Домашнє завдання: Вивчити основні поняття конспекту в зошитах, виконати завдання: Створіть презентацію-фотоальбом Моя сім’я для виступу на родинному святі, дібравши самостійно матеріали та оформлення.

Номер слайду 15

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ: - Й.Я.Ривкінд, Т.І.Лисенко, Л.А.Чернікова, В.В.Шакотько. Інформатика: Підручник для 6-го класу ЗНЗ. – К.: Генеза, 2017. – 136 с. - Й.Я.Ривкінд, Т.І.Лисенко, Л.А.Чернікова, В.В.Шакотько. Інформатика: Підручник для 5-го класу ЗНЗ. – К.: Генеза, 2013. – 200 с. - О.М.Левченко, І.В.Коваль, І.О.Завадський Основи створення комп’ютерних презентацій: Навчальний посібник – К.: Вид. група BHV, 2011. – 368 с. - Т.М.Свистунова Інформатика. 10 клас. Рівень стандарту: навчальне видання. – Х.: Вид. група «Основа», 2010 – 76, [4] с.

ppt
Додано
30 жовтня 2018
Переглядів
3064
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку