Презентація до уроку навчання грамоти (читання) "Звук [дж], позначення його літерами Дж, дж. Звуковий аналіз найпростіших слів. Читання складів, слів і речень."

Про матеріал
Презентацію до уроку навчання грамоти (читання) розроблено за підручником "Українська мова. Буквар" Світлани Тарнавської та Віри Науменко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дж. Звук [дж], позначення його літерами Дж, дж. Звуковий аналіз найпростіших слів. Читання складів, слів і речень. Презентацію підготувалавчитель початкових класів. Нікопольського ліцею № 6 НМРТатарова Інна Михайлівна. Розділ 2. БУКВАРНИЙ ПЕРІОД1 КЛАСНавчання грамоти. Читання. Урок № 104

Номер слайду 2

Організація класус.76-77 Девіз уроку: Будем гарно працювати,Щоб рідну мову добре знати!Ось дзвінок нам дав сигнал –Працювати час настав. Нумо всі часу не гаймо і роботу починаймо. Працюватимем старанно,Щоб почути у кінці,Що у нашім 1 класіДіти – просто молодці!

Номер слайду 3

Актуалізація опорних знань. Робота над віршем. Жуки дзижчать в садочку літом. По стежці жабка — плиг та плиг!Жоржини квітнуть жовтим цвітом,Кружляють бджоли біля них.

Номер слайду 4

Повідомлення теми та завдань уроку. Чи здогадалися ви, чого ми будемо сьогодні навчатися?Сьогодні на уроці читання ми познайомимось зі звуком [дж], та позначенням його буквосполученням дж, cформуємо вміння правильно вимовляти цей звук, будемо удосконалювати вміння робити звуковий аналіз слів, вчитися читати та будувати речення.

Номер слайду 5

Женя з бджільми не дружив –Завжди Женя бджіл дражнив. Женю бджоли не жаліли –Та дражнила нажалили.- Знай! Грицько Бойко. Який звук зустрічається найчастіше?Які слова із ним запам᾽ятали? Вивчення нового матеріалу. Вправа «Квест-дослідження». Спостереження за вимовою звука.

Номер слайду 6

Вивчення нового матеріалу. Звуковий аналіз слів. Назвіть предмети зображені на малюнках (джерело, бджілка, джинси). Буквосполучення дж у цих словах позначає один звук [дж]. Звуковий аналіз та друкування слів.

Номер слайду 7

Вивчення нового матеріалу. Вправи з читання. Читання складів. {0505 E3 EF-67 EA-436 B-97 B2-0124 C06 EBD24}ДЖАДЖОДЖУДЖЕДЖИЧАЧОЧУЧЕЧИ

Номер слайду 8

Вивчення нового матеріалу. Вправи з читання. Читання слів. джипджемджунглі джинбджоладжерело джмільлоджіяджентльмен

Номер слайду 9

Закріплення вивченого матеріалу. Вправи з розвитку мовлення. Доповніть речення словами. Спробуйте за першим малюнком скласти невеличку розповідь.

Номер слайду 10

Закріплення вивченого матеріалу. Вправи з читання. Дзвінко джерело дзюрчить. Над джерельцем джміль дзижчить. Тетяна Лисенко

Номер слайду 11

Бджілка. Я гукнув учора бджілці,щоб зіграла на сопілці. Але бджілка не змогла —дуже зайнята була. Я сказав сьогодні бджілці,щоб зіграла на сопілці. Але бджілка не схотіла —до квіток на луг спішила. Завтра бджілці я скажу:— Я тобі допоможу. А як меду назбираєм —на сопілці вдвох заграєм. Сергій Цушко Закріплення вивченого матеріалу. Вправи з читання. - Між ким відбувалась розмова?- З яким проханням звертався до бджілки хлопчик?- Чому бджілка відмовилась грати на сопілці?- Що вирішив запропонувати бджілці хлопчик завтра?- Як ви вважаєте, чи погодиться бджілка завтра заграти на сопілці?

Номер слайду 12

Вправа «Мікрофон» Пригадайте, який звук вивчали на уроці. Яким буквосполученням він позначається?

Номер слайду 13

Ти маєш успіхи! Тобі потрібна допомога! Тобі потрібна значна увага і допомога! Ти маєш значні успіхи! Рефлексія навчально-пізнавальної діяльності учнів. КВІТКОВИЙ НАСТРІЙ

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
24 червня
Переглядів
50
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку