Презентація "Списування за малюнками. Уривки творів В. Сухомлинського".

Про матеріал
Презентація для 1-2 класу "Списування за малюнками. Уривки творів В. Сухомлинського".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Списування за малюнками для 1-2 класу. Уривки творів В. Сухомлинського.

Номер слайду 2

Це було ясного літнього дня. вів маленьких до лісу. був великий і мовчазний. стрункі й високі, мов велетенські. Густе заступало . У стояли сутінки...(Слова-підказки: Учитель. ЛіссвічкилистясонцелісіДеревадітей)

Номер слайду 3

Осипалося з горобини . Залишилися тільки червоні . Висять, мов . Красиві, але гіркі й терпкі. Яка прилетить, покуштує і далі летить…(Слова-підказки:намистинкилистягронапташка)

Номер слайду 4

пішла в . Мама дала їй . Новенький, із барвистими малюнками. Швидко навчилась читати. Та й закинула його. Лежить поміж . Боляче йому…(Слова-підказки:буквар. Дівчинкашколу. Дівчинкабукваргазетами)

Номер слайду 5

Коли стає нижче по ходити, в темному прокидається золотокоса . А люди кажуть: . Вона тихо йде зеленими лугами. Де стане, там на траві залишаються білі кристалики . А люди вранцікажуть: … (Слова-підказки: Бабусялісісонечкольодузаморозокосіньнебу)

Номер слайду 6

Сидить наш на , гріється на . Заплющив і дрімає. Солодко так дрімає, аж мурчить. Аж тут прилетіла . Сіла на носик та як укусить!(Слова-підказки: вікнісонечкумухакотовіочікіт)

Номер слайду 7

Настала холодна . Запорошило сад. Літають над білим килимом , тривожно пищать, бо нічого їсти. Зробили третьокласники . Щодня приносять корм – смажене конопляне сім’я, та насіння. А - шматочки в сіточках, щоб ворона не вкрала. (Слова-підказки:соняшниковесальцяснігомзимапташкигодівницюгарбузовесиничкам)

Номер слайду 8

Вітя грався в піску на березі . Вінбудував казковий із високою вежею. Щось блиснуло в , і Вітя побачив . Невеликий, мов горобине , але якийсь незвичайний. Він блищав різнобарвними кристаликами, як … (Слова-підказки: палацрічкивеселкакамінецьпіскуяйце)

Номер слайду 9

Є в нашому селі широка тиха . В одному кінці її росте ,в другому - . Від верби до тополі – вниз, а від тополі до верби – вгору. Але ледве помітна. Взимку на цій вулиці - . катаються на . (Слова-підказки: Хлопцівулицяковзанкавеселкатополягоравербаковзанах)

Номер слайду 10

В саду на сидів Музикант. Він грав на . До його чудовоїпісні прислухалися і , і , й . Навіть приліг під кущем і з подивом слухав гру на . Грав Музикант про в блакитному небі, про біленьку , про сіреньку пташку - і про щасливі дитячі . (Слова-підказки:жайворонкасонцелавціквітифлейтідерева. Вітерочіпташкифлейтіхмаринку)

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
17 липня
Переглядів
16
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку