Презентація до уроку навчання грамоти.Письмо.Закріплення уміння писати велику букву О та літери з півовалами. Письмо слів і речень із ними.( Прописи І.В Цепова стор.62)

Про матеріал
Презентація містить завдання для учнів 1 класу. Тема:Закріплення уміння писати велику букву О та літери з півовалами. Письмо слів і речень із ними.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Закріплення уміння писати велику букву О та літери з півовалами. Письмо слів і речень із ними. Розвиток писемного мовлення.

Номер слайду 2

Повторення написання групи малих літер- Сьогодні на уроці ми будемо повторювати написання великих букв- Здогадайтеся, що то за літери? -

Номер слайду 3

- Розгляньте поєднання літер на наступних двох рядках. Назвіть ті склади чи буквосполучення, у яких використовується:• верхнє безвідривне поєднання (Св);• середнє безвідривне поєднання (Ег, Же);• середнє відривне поєднання (Ха);• нижнє безвідривне поєднання (Ол).

Номер слайду 4

Відновлення і запис деформованих речень. Гра «Речення розсипалися»Хто швидше прочитає слова й усно складе з них речення?Яке з двох слів, що пишуться з великої літери, ви обрали для початку кожного речення?

Номер слайду 5

Сергій відвідав Єгипет. Ольга мешкає в Сумах. Женя живе в Житомирі. Напишіть речення на вільних рядках під набором слів. Сумська альтанка. Сумська альтанка — символ міста Суми, розташована біля Сумського краєзнавчого музею. Саме слово «альтанка» у перекладі з польської означає «відкрита тераса». Соборна площа розташовується в центрі міста Житомир і є його центральною частиною. Це головна площа в місті. Тут проводяться найзнаменніші і важливі події та заходи.

Номер слайду 6

Піраміди в ЄгиптіЄгипетські піраміди є однією з найдавніших збережених кам'яних споруд у світі. Найчастіше вони будувалися як гробниці для фараонів та інших знатних осіб.

Номер слайду 7

Найбільша - піраміда Хеопса - єдине збережене з семи чудес світу. Ця споруда висотою в 145 метрів і шириною та довжиною в 230 метрів залишається однією з найвищих і найбільших будов, створених людством. 

Номер слайду 8

Списування з друкованого - Які слова в реченнях однакові? А які мають близьке значення?Бувають хмаринки подібні на казку. Хмаринки схожі на казку.- Спишіть речення, яке відповідає поданій нижче схемі.

Номер слайду 9

Словникові слова . Встав букви .

Номер слайду 10

Оціни себе

pptx
Додано
6 квітня 2023
Переглядів
1395
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку