ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДО УРОКУ "НІДЕРЛАНДСЬКИЙ ХУДОЖНИК - ПОСТІМПРЕСІОНІСТ - ВІНСЕНТ ВІЛЛЕМ ВАН ГОГ"

Про матеріал
ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДО УРОКУ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА НА ТЕМУ: "ВПЛИВ СВІТЛА НА КОЛІР. МАЛЮВАННЯ КВІТІВ" МІСТИТЬ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ХУДОЖНИКА ПОСТІМПРЕСІОНІСТА ВІНСЕНТА ВАН ГОГА, РОЗТЛУМАЧЕННЯ ПОНЯТТЯ "ПОСТІМПРЕСІОНІЗМ"; РЕПРОДУКЦІЇ КАРТИН ВАН ГОГА.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СПРИЙМАННЯ МИСТЕЦТВА НІДЕРЛАНДСЬКИЙ ХУДОЖНИК - ПОСТІМПРЕСІОНІСТ - ВІНСЕНТ ВІЛЛЕМ ВАН ГОГ Я просто продовжував пезперервно малювати, щоб навчитися малювати. Вінсент Ван Гог

Номер слайду 2

ПОСТІМПРЕСІОНІЗМ (ФР. POSTIMPRESSIONISME) — НАПРЯМ В ОБРАЗОТВОРЧОМУ МИСТЕЦТВІ. ВИНИК У 1880-Х РОКАХ. ХУДОЖНИКИ ЦЬОГО НАПРЯМКУ НЕ ДОТРИМУВАЛИСЯ ТІЛЬКИ ЗОРОВИХ ВРАЖЕНЬ, А ПРАГНУЛИ ВІЛЬНО ТА УЗАГАЛЬНЕНО ПЕРЕДАВАТИ МАТЕРІАЛЬНІСТЬ СВІТУ, ВДАВАЛИСЯ ДО ДЕКОРАТИВНОЇ СТИЛІЗАЦІЇ. ДО ВИДАТНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ ПОСТІМПРЕСІОНІЗМУ В ЖИВОПИСУ ВІДНОСЯТЬСЯ ВІНСЕНТ ВАН ГОГ, ПОЛЬ ГОГЕН, ПОЛЬ СЕЗАНН, АНРІ ТУЛУЗ-ЛОТРЕК.

Номер слайду 3

Ві́нсент Ві́ллем ван Гог (нід. Vincent Willem van Gogh; [ˈvɪnsɛnt vaŋˈɣɔx]; 30 березня 1853 — 29 липня 1890) — нідерландський художник—постімпресіоніст, який є однією з найвідоміших і найвпливовіших постатей в історії західного мистецтва. За трохи більше як десятиліття створив близько 2100 художніх робіт, у тому числі близько 860 олійних картин, більшість з яких датовані останніми двома роками його життя. Роботи включають пейзажі, натюрморти, портрети та автопортрети, і характеризуються сміливими кольорами, а також драматичним, імпульсивним та виразним малярством. Його творчий спадок мав величезний вплив насамперед на французький живопис. За свого життя ван Гог не зумів здобути комерційного успіху, і у віці 37 років, після років психічної хвороби, депресії та бідності вчинив самогубство.

Номер слайду 4

СПАДЩИНА ХУДОЖНИКА За останні 10 років свого життя Вінсент ван Гог встиг створити близько 800 картин і понад 900 графічних творів. Починаючи з перших виставок його творів наприкінці 1880-х слава ван Гога постійно зростала серед його колег та художніх критиків, а також серед арт-дилерів та колекціонерів. Після його смерті художні виставки були організовані в Брюсселі, Парижі, Гаазі та Антверпені. На початку 20-го сторіччя виставки супроводжувалися широкою ретроспективою в Парижі (1901 та 1905 роки), Амстердамі (1905), Кельні (1912), Нью-Йорку (1913) та Берліні (1914). Це викликало помітний поштовх для творчості нової генерації художників. Французькі фовісти, включаючи Анрі Матісса, розширили використання ван Гогом кольору та свободу в його застосуванні, як це зробили німецькі імпресіоністи з групи Брюке. Абстрактний імпресіонізм 1950-х використав надбання ван Гога у мові жестів. У 1957 році англо-ірландський художник Френсіс Бекон поклав в основу декількох творів репродукції картини ван Гога «Художник на шляху до роботи» (яка була знищена під час Другої світової війни).

Номер слайду 5

НАТЮРМОРТ. ДВАНАДЦЯТЬ СОНЯШНИКІВ

Номер слайду 6

НАТЮРМОРТ. ВАЗА З ОЛЕАНДРАМИ І КНИГАМИ

Номер слайду 7

НАТЮРМОРТ. ВАЗА З ІРИСАМИ НА ЖОВТОМУ ФОНІ

Номер слайду 8

Натюрморт. Ваза с ромашками и маками

Номер слайду 9

НАТЮРМОРТ. ВАЗА З ТРОЯНДАМИ

Номер слайду 10

https://uk.wikipedia.org/wiki/Вінсент_ван_Гогhttps://uk.wikipedia.org/wiki/Постімпресіонізмhttps://victor-mochere.com/ru/best-quotes-from-vincent-van-goghhttps://www.google.com/search?q=натюрморти+ван+гога&client=opera&hs=5 Hd&sxsrf=ALe. Kk029 Xj. Q-Zw. EDp02 Qr. MBIR9 BVPvq. MCA:1613220605322&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=gp. Nh. W2pem3c. T4 M%252 CUjdy. Lz0m2 Nb. E6 M%252 C_&vet=1&usg=AI4_-k. Q3jp. Wa. C9 TYR1 Jp. KSCT7 N3 Gq. UTlt. A&sa=X&ved=2ah. UKEwj_-_6 I8-bu. Ah. Wyw4s. KHX7 SC54 Q9 QF6 BAg. GEAE&biw=1496&bih=723#imgrc=gp. Nh. W2pem3c. T4 MВИКОРИСТАНІ ІНТЕРНЕТ РЕСУРСИ

pptx
Додано
13 лютого 2021
Переглядів
1969
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку