Презентація до уроку образотворчого мистецтва. "Декоративний розпис.Стилізаці та спрощення.Композиція "Кіт- Воркіт"

Про матеріал
Презентація для дистанційного уроку, для учнів 5 класу. Тема: Декоративно - прикладне мистецтво. Тема уроку: "Декоративний розпис.Стилізаці та спрощення.Композиція "Кіт- Воркіт". В розробці презентації взяті ілюстрації з інтернету.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Декоративний розпис. Спрощення та стилізація. Композиція «Кіт-Воркіт»

Номер слайду 2

Коли ми дивимося на предмети декоративно-прикладного (декоративно-ужиткового) мистецтва, на розписи, різьблені або ковані візерунки чи вишивку, помічаємо, що ці зображення відрізняються від того, що оточує нас у повсякденному житті. Ружа, яку намалювали майстри петриківсько-го розпису чи вишили на сорочці вишивальниці, зовсім не схожа на ту, яка росте під нашими вікнами. Чому це так? Тому, що ружу зображували майстри декоративно-прикладного мистецтва. Вони її роздивлялися, аналізували її форму та колір, робили замальовки, а потім стилізували квітку.

Номер слайду 3

Що ж таке стилізація та спрощення?Стилізація — це процес узагальнення предмета за формою та кольором на основі добирання найвиразніших його рис. Спрощення — метод, при якому форму предмета намагаються штучно спростити, підвести до найпростішої геометричної фігури.•Принципи стилізації   Узагальнення форми в її межах.   Узагальнення форми зі зміною обрису (окреслення предмета).  Узагальнення форми і спрощення конструкції. Зміна характеру форми на більш декоративний. Перетворення об'ємної форми на площинну.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Практичне завдання: Сворити Композицію «Кіт-Воркіт»

Номер слайду 7

Етапи створення стилізації:

pptx
Додано
8 лютого 2022
Переглядів
1152
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку