Презентація "Візитні картки землян"

Про матеріал
Презентація "Візитні картки землян" до уроку №23 для 5 класу на тему "Онтропоморфний орнамент. Візитні карти землян". В презентації дано поняття візитної карточки, її оформлення та призначення, також дано поняття стилізації, антропоморфного орнаменту, вказано практичне завдання до уроку та дано поради до виконання практичного завдання. Наведено зразки візиток.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подія 23 Візитні картки землян

Номер слайду 2

Підготовка до мистецького свята в розпалі. Для того щоб землянам легше було спілкуватися з мешканцями інших галактик, доцільно виготовити спеціальні візитні картки для вручення під час знайомства чи візиту. Такі картки мають бути однаково художньо оформлені в усіх членів делегації, проте із зазначенням прізвища, ім'я та посади кожного на його власній картці. Варто розмістити на картці стилізоване зображення людини — посланця Землі, можливо і вигляд самої планети з космосу.

Номер слайду 3

Скарбничка мистецької мудрості Візитні картки відомі з найдавніших часів і побутували задовго до винайдення друкованого письма. Походять вони з Далекого Сходу —там їх виписували від руки тушшю на шовку або на якісному рисовому папері. З часом візитні картки стали популярними у багатьох країнах, проте використовувалися лише поважними особами: дипломатами, урядовцями. Ціннішими вважалися картки, що були виготовлені від руки. Сьогодні візитні картки увійшли в ділове життя як невід'ємний атрибут людського спілкування. Візитна картка стає багатофункціональною: нею можна привітати зі святом, передати подяку, надіслати у відповідь, познайомитися. З візитною карткою надсилають сувеніри, квіти тощо. Візитна картка друкується на тонкому картоні. Зазвичай її розмір 5x9 см, проте в особливих випадках може бути і більшим. Порівняй варіанти розміщення елементів оформлення на візитних картках.

Номер слайду 4

Дізнатися сьогодні, якими в сиву давнину бачили наші пращури людей, ми можемо завдяки петрогліфам — зображенням, які висічені, вибиті на камені. Їх можна побачити у важко доступ них місцях на поверхнях скель, на стінах і стелях печер, на окремих кам'яних глибах. Подивіться, якими лаконічними були прадавні малюнки. Люди на них зображені у спокої і в русі. Існують зображення схематичні, більш реалістичні або декоративні. Інколи, для більшої виразності, малюнки розфарбовували кольоровою вохрою. Яке із зображень людини вам подобається, чим воно вас привабило?12435

Номер слайду 5

Стилізація-спрощення природної форми до гранично узагальненої, геометричної з метою виявлення найхарактерніших її ознак.

Номер слайду 6

Роздивіться використання антропоморфних орнаментів у декоративно-прикладному мистецтві. Орнамент, у якому використовується стилізоване зображення людини, називається антропоморфним. Порівняйте прийоми стилізації людини у вишивці, гончарстві, ювелірних виробах. 

Номер слайду 7

Зверніть увагу на стилізацію фігури людини у графіці, зокрема на піктограмах. 

Номер слайду 8

Практичне завдання Створіть ескіз візитної картки для членів космічної експедиції із застосуванням антропоморфного орнаменту. Використайте кольоровий папір та гуаш, а також художні техніки; витинанку й аплікацію. Поради Спочатку виконайте кілька ескізів стилізації фігури людини (на основі геометричних або пластичних форм). Виберіть найкращий варіант, шоб потім вирізати його зі смужки паперу, складеної в декілька разів. Розробіть композицію візитної картки та продумайте про розташування всіх необхідних елементів: імені та прізвиша, посади, антропоморфного орнаменту. Впишіть у візитну картку посади учасників космічної подорожі, наприклад: командир корабля, аеронавігатор, кореспондент, художник тощо.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Запитання і завдання1.    Як називається орнамент із стилізованим зображенням людини?2.    Наведіть відомі тобі приклади використання антропоморфних орнаментів на предметах побуту, одязі. З *. Самостійна пошукова робота. Знайдіть емблеми організацій із стилізованим зображенням людини.4. Створіть візитну карточку за допомогою програми Paint.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Ваша візитна картка – це ваше обличчя як професіонала, компанії, якій можна довіряти. Вона повина бути інструментом, який нагадує людям про вас. Канал, який буде використовуватися, коли виникне потреба. Якщо вона погано продумана, вона має мало інформації, погано читається шрифт,то її потрібно позбутися. Ваша візитна картка повинна працювати для вас. приносити вам кожен раз нові постійні клієнти і хороші прибутки. Поради на майбутнє

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Бажаю творчого настрою і натхнення!

pptx
Додано
22 лютого 2022
Переглядів
1036
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку