Презентація до уроку образотворчого мистецтва « Кумедна бджілка»

Про матеріал
Ознайомити учнів з характерними особливостями будови комах; активізувати знання учнів про кольори; ознайомити учнів з поняттям «симетрія»; Виховувати чуйне ставлення до природи, викликати бажання зберегти, її красу; формувати естетичний смак, цікавість, виховувати охайність під час роботи з фарбами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Марченкова О. ЮКЗО НВО № 113 ДМРм. Дніпро. Кумедна бджілка

Номер слайду 2

Працівник садовий,Поясок медовий. Зажужжала, як пила,Смугаста…(Бджола) Кумедна бджілка

Номер слайду 3

Цікаві факти про бджіл Бджоли — високоорганізовані комахи. Зокрема, бджоли спільно здійснюють пошук їжі, води, житла при необхідності, спільно захищаються від ворогів. У вулику бджоли спільно будують стільники, доглядають за потомством, маткою. Кожна бджола виконує свою функцію.

Номер слайду 4

Цікаві факти про бджіл. Для отримання ложки меду 200 бджіл повинні під час збирати нектар протягом дня. За народними уявленнями, Бджоли водяться тільки у добрих людей, а лихих не люблять. Бджолиний мед – одне з найперших ліків, використовуваних людиною.

Номер слайду 5

Цікаві факти про бджіл. Бджола є не тільки єдиним комах, але і єдиною живою істотою, мабуть, яке корисно абсолютно. Вона одна з небагатьох, які живуть не за рахунок когось або чогось, а виключно за рахунок нектару і пилку, які рослини віддають їй замість запилення. Всі продукти життєдіяльності бджолиної сім’ї, без винятку, мають харчову і лікувальну цінність. Навіть страшний бджолина отрута є ефективними ліками. Навіть після своєї смерті бджола приносить людям користь: з бджолиного підмору (загиблих бджіл) роблять ліки.

Номер слайду 6

Давайте намалюємо бджілку

Номер слайду 7

Намалюй лінію з нахилом 45. На верхньому краї цієї лінії намалюй прямокутник ( голову бджоли). Нижче намалюй ще один прямокутник - черевце

Номер слайду 8

Намалюй дві пари ніжок( треті не видно). Намалюй крильця

Номер слайду 9

Номер слайду 10

На крильцях намалюй прожилки. На черевці волоски. Намалюй вусики

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Додано
26 вересня 2019
Переглядів
2193
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку