Презентація до уроку образотворчого мистецтва "Пейзаж"

Про матеріал

Презентація до уроку образотворчого мистецтва "Види пейзажів". Матеріал допоможе вчителю швидко і якісно підготуватися до уроку, а дітям краще засвоїти програмовий матеріал і виконати прктичне завдання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вид живопису: Пейзаж

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Пейзаж (фр. Paysage, від pays - країна, місцевість) - жанр образотворчого мистецтва (або окремі твори цього жанру), в якому основним предметом зображення є дика або в тій чи іншій мірі перетворена людиною природа. В залежності від характеру пейзажного мотиву можна виділити сільський, міський, гірський, індустріальний пейзаж. Особливу область становить зображення морської стихії - марина. Пейзаж може носити історичний, героїчний, фантастичний, ліричний та епічний характер.

Номер слайду 5

Сергій Васильківський “Весна в Україні”

Номер слайду 6

Іван Айвазовський “Дев”ятий вал”

Номер слайду 7

Йосип Бакшай “Отара на полонині”

Номер слайду 8

Клод Моне“Бульвар Капуцинок”

Номер слайду 9

Номер слайду 10

1342

Номер слайду 11

Чому художники пишуть пейзажі, коли так просто взяти і сфотографувати вподобаний природний ландшафт? Чим же відрізняється мальовничий краєвид від фотографії місцевості?? Якщо портретист зображує людину не тільки з зовнішньої, так би мовити, фізичної сторони, але і його внутрішній світ, то на пейзажі він зображує свій внутрішній стан, свою душу. Тобто, живописний пейзаж - це не тільки картина природи, це картина внутрішнього світу митця. І в цьому сенсі пейзаж відрізняється від фотографії. Коли ми приходимо на виставку, то ми дивимося на душу іншої людини. Дивлячись на пейзаж, ми бачимо світ очима художника.

Номер слайду 12

Пейзаж в живописі Хоча елементи пейзажу зустрічаються в картинах майстрів італійського Відродження, як, наприклад, Леонардо да Вінчі або Джорджоне, вперше в європейському живописі пейзажні композиції з'явилися в роботах майстрів нідерландського Відродження середини XVI століття. Клод Лоррен. «Відплиття цариці Савської»Вермеер. «Вид Дельфта»

Номер слайду 13

Элементи пейзажу В пейзаж входять деякі основні елементи: земна поверхнярослинністьперспектива виду Картина також може включати:водойми (озера, моря, річки)фаунулюдейнебо, дощ. Айвазовський Іван Константинович. Ніч. Блакитна волна. Георгій Дмитрієв. На північному побережжі Крита.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Як малювати гори

Номер слайду 18

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сіваєва Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 березня 2018
Переглядів
11860
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку