Презентація до уроку: "Передумови Національно-визвольної війни українського народу проти польського панування середини XVIIст.»

Про матеріал
Презентаці додана окремо до уроку "Передумови Національно-визвольної війни українського народу проти польського панування середини XVIIст.». Розробка уроку знаходиться також на моїй сторінці. Урок апробовано як відкритий з використання інноваційних та інтерактивних методів навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: "Передумови Національно-визвольної війни українського народу проти польського панування середини XVIIст.»

Номер слайду 2

План1 . Передумови та причини війни. 2. Богдан Хмельницький та його сподвижники. 3. Початок Національно-визвольної війни.

Номер слайду 3

Мета:сформувати уявлення про становище на українських землях напередодні Національно-визвольної війни; визначити та пояснити причини війни; охарактеризувати постать Б. Хмельницького.

Номер слайду 4

Епіграф«Виб’ю з лядської неволі руський нарід увесь! Перше я за свою шкоду і кривду воював, тепер буду воювати за нашу православну віру!» Богдан Зиновій Хмельницький

Номер слайду 5

Проблемне питання. Який термін для подій 1648- 1657 рр. є більш актуальним - національно-визвольна війна, постання чи революція?

Номер слайду 6

Передумови та причини Національно-визвольної війни «Чому представники різних верств українського населення на середину XVIIст. готові були повстати та битись проти Речі Посполитої?»

Номер слайду 7

Демотиватор

Номер слайду 8

Причини війни 1. Посилення національно-релігійного гніту 2. Обмеження прав козацтва. 3. Погіршення становища селян та міщан

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Епіграф«Виб’ю з лядської неволі руський нарід увесь! Перше я за свою шкоду і кривду воював, тепер буду воювати за нашу православну віру!» Богдан Зиновій Хмельницький

Номер слайду 12

«Навчаючи – учусь»

Номер слайду 13

Робота з термінами. Національно-визвольна війна - війна народу, спрямована на знищення іноземного панування, завоювання національної незалежності, створення незалежної держави, знищення експлуатації. Революція (від лат. revolutio — переворот, змінення, кардинальна зміна)Повстання — масовий збройний виступ проти влади, тиранії

Номер слайду 14

Національно-визвольна війна українського народу середини ХVІІ ст.. тривала з лютого 1648 р. до серпня 1657 року

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Опрацювати параграф 10; Написати твір-роздум із 7-8 речень на одну із тем: « Чи відбулася б Національно-визвольна війна, якби Б. Хмельницького не спіткала особиста трагедія?». « Чи була альтернатива Національно-визвольній війні?». « Чому становище в національно-релігійній сфері стало головною передумовою початку війни?»

pptx
До підручника
Історія України 8 клас (Сорочанська Н.М., Гісем О.О.)
Додано
29 квітня 2020
Переглядів
1321
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку