Презентація до уроку "Питальні речення"

Про матеріал
Презентація до уроку "Питальні речення. Розділові знаки в кінці питальних речень . Логічний наголос у питальних реченнях. Складення діалогу. Вимова й написання слова дятел." з української мови 2 класу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Питальні речення. Розділові знаки в кінці питальних речень . Логічний наголос у питальних реченнях. Складення діалогу. Вимова й написання слова дятел.

Номер слайду 2

Яка буква в алфавіті стоїть після букви «Й»? після «Ф»? після «Ю»? Запишіть їх каліграфічно

Номер слайду 3

Чи є серед записаних букв слово ? Як Складіть із цим словом розповідне речення. Як гарно зараз на подвір’ї.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

За описом відгадайте, що це за тваринка. Хвіст трубою, спритні ніжки - Плиг із гілки на сучок! Носить все вона горішки В золотий свій сундучок. Круглі очі , мов горішки, Кожушина хутряна, Гострі вушка, наче ріжки, У дуплі живе вона.

Номер слайду 6

Білочка Де ти ,білочко, ? Що ти, білочко, ? У зеленому , У дуплі, у соснячку Я гризу , І гриби, і . А в морози люті, злі Ти не мерзнеш у дуплі? Мене добре зігріва Моя шубка , І тому зимові дні Мені зовсім . живеш гризеш ліску горішки шишки хутрова не страшні Молодці !!!

Номер слайду 7

Де ти ,білочко, живеш? Що ти, білочко, гризеш? Ти не мерзнеш у дуплі?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Вірно людям я служу, їм дерева стережу, Дзьоб міцний і гострий маю, шкідників ним добуваю.

Номер слайду 10

Хто приніс їжачка в живий куточок? Кого приніс Василько в живий куточок? Куди Василько приніс їжачка?

Номер слайду 11

Черепаха

Номер слайду 12

Виконайте одне завдання на вибір. Завдання 1 Завдання 2 Дібрати й записати відповідні питальні слова до двох поданих речень. … не візьмеш голими руками ? … не міняє свій панцир ? Слова для довідки: куди, кого, що, кому, де ,хто, коли. Кого не візьмеш голими руками ? Що не візьмеш голими руками ? Хто не міняє свій панцир ? За поданою моделлю скласти й записати питальне речення. Хто? що робить? що? Хто живе в живому куточку ? Що робить черепаха коли боїться ? Що їсть білочка ?

Номер слайду 13

Вид речень Із якою митою вони вживаються Приклади речень з окличною інтонацією з неокличною інтонацією Розповідні Щоб щось розповісти, повідомити Пішла киця по водицю! Пішла киця по водицю. Питальні Щоб про щось запитати Чи пішла киця по водицю?

Номер слайду 14

Урок підготувала викладач: Корзун Ірина Миколаївна

ppt
Додано
23 вересня 2021
Переглядів
2587
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку