Презентація до уроку "Податки - обов’язкові платежі родини".

Про матеріал
Презентація до уроку "Податки - обов’язкові платежі родини". Роль податків у житті родини і громади. Загальнодержавні і місцеві податки. Податки, які сплачує родина. Основні поняття: громада, податки, бюджет громади, загальнодержавні податки, місцеві податки. Потрібний час: 4 уроки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Податки

Номер слайду 2

Ключові питання 1. Роль податків у житті родини і громади. 2. Загальнодержавні і місцеві податки. Податки, які сплачує родина. Основні поняття: громада, податки, бюджет громади, загальнодержавні податки, місцеві податки.

Номер слайду 3

1. Роль податків у житті родини і громади Податки – це обов’язкові платежі, що стягуються з громадян і фірм на користь держави. Зрозуміло, що будь-яка держава зацікавлена у зборі податків – адже ці гроші вона витрачає на оборону, транспортні магістралі, пенсійне забезпечення і таке інше. Уряд кожної країни законодавчо встановлює, які саме податки, в якому розмірі та у якій формі стягуються з підприємств, організацій чи громадян.

Номер слайду 4

Історія податків Фільм

Номер слайду 5

Податки, які сплачує родина Загальнодержавні податки: Податок на додану вартість(ПДВ)-17%; Єдиний соціальний внесок (ЄСВ)- від 2,6% до 3,6%; Податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) 15%, 17%, 30%; Збір за першу реєстрацію транспортного засобу 3-4%; Плата за землю 1% від грошової оцінки землі;

Номер слайду 6

Місцеві податки: Туристичний збір; Податок на нерухомість;

Номер слайду 7

Громада (лат. politia, політія – община) – форма колективної організації людей, місцева спільнота, місцева організація і частина суспільства; характерна майже для всіх народів. Місцеві фінанси – всі гроші, які потрібні для забезпечення функцій і завдань, що покладаються на місцеві органи влади. Місцевий бюджет – план утворення і використання фінансових ресурсів, потрібних для забезпечення місцевого самоврядування. До потреб громади відносять потреби у спілкуванні. Люди відчувають необхідність у відвідуванні одне одного, транспортуванні речей для інших людей, у письмовому, телефонному,і в інших видах зв’язку. Способом задоволення цих потреб слугують різноманітні транспортні засоби (залізничний, автомобільний, повітряний, водний, міський транспорт і засоби зв’язку – телефон, телеграф, Інтернет тощо). У сучасному світі люди все більше відчувають потребу в безпеці, у захисті від загрози їхньому життю і благополуччю.

Номер слайду 8

Подумай і запиши в таблиці відповіді на запитання. Запитання Так Ні 1. Сім’я – це громада? 2. Клас (школа), де я навчаюся, – це громада? 3. Мешканці під’їзду, будинку, вулиці, міста, села, де я живу, – це громада? 4. Народ України – це громада? 5. Люди, які сповідують одну і ту саму релігію, – це громада?

Номер слайду 9

Рольова гра «Сплата податків – згода між населенням і урядом» Перша група учнів виступає в ролі місцевого уряду. Завдання групи – показати ті причини, що спонукають уряд до збирання податків. Друга група виступає в ролі населення, якому потрібні суспільні блага. Третя група виконує роль багатого населення держави і повинна висунути аргументи на користь доцільності сплати податків. Четверта група – арбітри – разом із учителем мають проаналізувати наведені аргументи, зробити висновок

Номер слайду 10

Ситуація 1 В нашому місті законодавці вирішили ввести новий податок – збір із власників собак. Перша група виступить від імені місцевих законодавців з ініціативою введення цього закону. Ваша мова повинна бути короткою, перекон - ливою і починатися словами: «Ми, депутати міської ради, вважаємо, що доцільність ввести збір із власників собак, тому що...» Друга група буде виражати інтереси власників собак: «Ми, власники собак вважаємо, що...» Третя група виступить від імені інших жителів міста. Четверта група робить кінцевий висновок щодо розв’язання зазначе- ної проблеми.

Номер слайду 11

Яку роль відіграють податки в житті громади? Фільм

Номер слайду 12

Казка про країну, в якій не сплачували податки

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Висновки: яке значення має сплата податків?

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.5
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Слюсар Діана Григорівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  2. Костіна Неля Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
1 квітня 2019
Переглядів
7264
Оцінка розробки
4.5 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку