Презентація до уроку "Популярні ВІА"

Про матеріал
Презентація з уроку музичне мистецтво для 7 класу "Популярні ВІА ( вокально - інструментальні ансамблі)"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Популярн. I Вi. А

Номер слайду 2

Мета: Ознайомити з творчістю вокально-інстру- ментальних ансамблів, що виконували популяр- ну музику, ознайомити з особливостями складу популярних ВІА, розглянути популярні пісні у виконанні ВІА. Розвивати вміння учнів уважно слухати пісні у виконанні ВІА та надавати характеристику музич- ним композиціям, розвивати вміння визначати на слух виконавців, вміння виконувати пісні сольно та хором. Виховувати інтерес до творчості популярних ВІА, інтерес до популярних хітів минулого ст.

Номер слайду 3

Твори, що вивчаються на уроці: ВІА «Смерічка». «Водограй». ВІА «Орера». «Пісня про Тбілісі». ВІА «Самоцвіти». «Шкільний вальс». Гурт «Піккардійська терція». «Старенький трамвай».«Вчора» ( «Yesterday») (слова і музика Пола Маккартні).

Номер слайду 4

Легендарний ВІА «Смерічка» був створений талановитим музикантом Л. Дутківським. Соліс-тами в ансамблі виступали С. Ротару, В. Зінкевич . Пісні для ВІА писали В.Івасюк та Л. Дут- ківський.

Номер слайду 5

ВІА «Орера» - вокально- інструментальний - ансамбль, організований Р. Бардзимашвілі при Грузинській філармонії. Із 1964 року в ансамблі співала відома співачка Н. Брегвадзе, а в1966-му в колектив прийшов В. Кікабідзе.

Номер слайду 6

Пісняри- білоруський вокально-інструментальний ансамбль під керівництвом В. Мулявіна, створений у Мінську 1969р. Відомий широкій аудиторії піснями «Біловезька пуща», «Білорусь», «Касіл Ясь конюшину». Надалі ансамбль позиціонувався як фольклорний.

Номер слайду 7

Аналіз музичних творів(застосування методу «Дізнайся у товариша»)-Які музичні інструменти створили супровід до пісень?-Вам сподобалася музика, як вона на вас вплинула?-Що важливіше в пісні: музика чи слова?-А в людини, що важливіше - розум чи серце?-Які музичні образи було створено у композиціях відомих ансамблів?

Номер слайду 8

Бесіда про українських виконавців поп-музики.-Які українські ВІА ви знаєте?-Розкажіть про їхню творчість?-Що ви знаєте про «Піккардійську терцію»?-Назвіть пісні цієї групи, які вам подобаються найбільше?

Номер слайду 9

Гурт «Піккардійська терція» було створено у 1992р.студентами Львівського музичного училища. Відтоді гурт став справжньою візитівкою всієї України. Вони одні із перших почали виконувати пісні а капела.

Номер слайду 10

Виконання пісні. «Вчора»(Yestepday) слова і музика Пола Маккартні.

Номер слайду 11

Узагальнення вивченого матеріалу.-Що таке ВІА?-Які ансамблі були популярні минулого століття?-Назвіть імена поп-гуртів сьогодення? -Які сучасні гурти ви слухаєте із задоволенням?

Номер слайду 12

Домашнє завдання: Створіть буклет про ВІА або сучасні групи

pptx
Додано
21 лютого 2022
Переглядів
4023
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку