Презентація до уроку позакласного читання для учнів 2 кл. «Вірші для дітей. Оксана Коротюк «Різдвяні гостинці» та ін. Оксана Лущевська «Пелікан», «Про кита», «Черепашенята»

Про матеріал

Презентація до уроку для вчителя початкових класів створено відповідно до нової навчальної програми МОН України. В ній містяться цікаві розвивальні завдання для аналізу й осмислення прочитаного матеріалу, ігри та технології, що відповідають психологічним особливостям учнів даного віку та сприяють інтелектуальному та духовному розвитку дитини за «Хрестоматією сучасної української дитячої літератури для читання в 1, 2 класах» серії «Шкільна бібліотека».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вірші для дітей. Оксана Кротюк «Різдвяні гостинці», «Упертий цапок», «Як», «Бегемотик», «Гусеня», «Мавпенятко», «Єноти», «Ігри», «Жукова сімейка», «Зебра». Оксана Лущевська «Пелікан», «Про кита», «Черепашенята».

Номер слайду 2

Гра - закличка до уроку. В клас швиденько завітайте,В коло дружненько ставайте. Поверніться, посміхніться,Всім миленько поклоніться. Привітайте щиро друзів – День привітний всім нам буде. На уроці попрацюєм: Почитаєм, помалюєм,І послухаєм , й розкажем,Гарних успіхів досягнем. Тож часу тепер не гаймо,Працювати починаймо!

Номер слайду 3

білкашишкалосьсіносиницялисицязерняткавовкморквагілказаєць. Гра «Гронування»

Номер слайду 4

білкашишказаєцьморквалосьсіносиницязернятка

Номер слайду 5

Оксана Кротюк Оксана Лущевська

Номер слайду 6

Інформаційна гра «Довідкове бюро»Оксана Лущевська Оксана Лущевська (нар. 17 лютого 1982, м. Тальне, Черкаська область) – дитяча письменниця, перекладач. Закінчила філологічний факультет Уманського державного педагогічного університету імені П. Г. Тичини. З 2010 по 2012 року навчалася в магістратурі Пенсильванського державного університету (США). Співзасновниця блогу про сучасну дитячу літературу "Казкарка" Лауреат і переможець літературних конкурсів "Золотий лелека" (2008), "Смолоскип" (2009), "Гранослов" (2007).

Номер слайду 7

Мала щастя народитися в місті Луцьку білої зими 1969 року в переддень Святого Миколая. Через 27 років цей факт спричинився до з´яви першого вірша для дітей. А поміж тим було навчання у Луцькій школі №13, Луцькому педагогічному училищі ім. Ярослава Галана, Київському Державному педагогічному університеті ім. М. Драгоманова. Працювала в Українському центрі народної культури «Музей Івана Гончара», де виконувала обов´язки прес-секретаря, а згодом очолила відділ зв´язків з громадськістю. З 2004 року і донині працює на посаді літературного редактора журналу «Малятко». Оксана Кротюк Інформаційна гра «Довідкове бюро»

Номер слайду 8

Слухання вірша О. Кротюк «Різдвяні гостинці»

Номер слайду 9

Гра «Гронування»

Номер слайду 10

Гра «Кмітливці» (відгадайте загадку)Невеликий сірошерстний,І упертий як віслюк. Кізонці він буде брат. Це звичайно, діти, - цап

Номер слайду 11

Творча гра «Подивись і опиши» (Діти усно описують цапа за поданим планом)-Яка тварина за розміром?-Яка шерсть (колір, довжина, густота)?-Яка голова (опишіть роги, очі, ніс, борідка)?-Де живе ця тварина?Слухання вірша «Упертий цапок»Аналіз вірша

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Робота в групах

Номер слайду 14

Оксана Кротюк. Сучасна дитяча письменниця, журналістка.

Номер слайду 15

Гра «Добавлянка»Глип – глипи. Риб – риби. Хрип – хрипи. Хлюп – плюпа. Гуп – гупа

Номер слайду 16

Гра «Добавлянка»тра-та-та, тра- та- ті, тра- та- ту

Номер слайду 17

Гра «Добавлянка»Че – че. Ше – ше. Ре – ре

Номер слайду 18

Оксана Лущевська. Сучасна дитяча письменниця, перекладачка.

Номер слайду 19

Молодці ! Дякую!

Номер слайду 20

Джерела:https://bizlit.com.ua/oksana-krotyuk.htmlфото Оксани Кротюкhttps://starylev.com.ua/blogs/oksana-lushchevska-sem-bez-problem-pro-vminnya-vyrulytyфото Оксани Лущевськоїhttps://www.google.com/search?rlz=1 C1 GCEA_en. UA978 UA980&sxsrf=ALi. Czs. Z-o. NLPnx7nn5u. XR6 Lf. WVie. Rv0 HIA:1669455938678&source=univ&tbm=isch&qкартинки тваринhttps://youtu.be/Cq. Or8xq. Bi. K4руханкаhttps://bizlit.com.ua/oksana-krotyuk.htmlбіографія О. Кротюкhttp://lushchevska.com/bio/біографія О. Лущевської

pptx
Додано
4 грудня 2022
Переглядів
1132
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку