Презентація до уроку "Правила безпечного користування Інтернетом" 6 клас

Про матеріал

Презентація для проведення уроку в 6 класі на тему: "Првила безпечного користування Інтернетом", може бути використана під час проведення заходів до Дня Безпечного Інтернету

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок до Дня безпечного Інтернету. Тема: «Правила безпечного користування Інтернетом»

Номер слайду 2

Фронтальна бесіда: Що таке браузер?Які браузери вам знайомі?Які правила інтернет-безпеки ви пам’ятаєте?Чи слід перевіряти завантажені файли за допомогою антивірусної програми? Для чого потрібен брандмауер?

Номер слайду 3

Гра «Яку Інтернет-термінологію ви знаєте?»Необхідно написати за 3 хвилини якомога більше Інтернет-термінологій, тобто все, що пов’язано з Інтернетом. Але назви сайтів писати не можна. Наприклад: спам, комунікації, вірус, друзі, сайт, пошта та інші. Далі кожна з команд називає одне слово по черзі. Якщо в іншій команді воно є, обидві групи закреслюють слово. Перемагає той, в кого найбільша кількість незакреслених слів.

Номер слайду 4

«Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою»

Номер слайду 5

«Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою»День безпечного Інтернету (SID) організовано мережами Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпеки та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми та молоддю. День Безпечного Інтернету відзначається на другий день другого тижня другого місяця щорічно. Мільйони людей в усьому світі об’єднуються заради натхнення до позитивних змін та підвищення освіченості з питань безпеки онлайн та участі у заходах у всьому світі. День безпечного Інтернету націлений не тільки створити безпечний Інтернет, а й також кращий Інтернет, де кожний\кожна може використовувати технологію відповідально, у дусі поваги, критично та творчо.

Номер слайду 6

«Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою»День безпечного Інтернету має на меті долучити дітей та молодь, батьки та вихователів, освітян, педагогів та соціальних працівників, представників індустрії, політиків для натхнення кожного\кожної відігравати свою роль у створенні кращого Інтернету. Відзначаючи позитивну силу Інтернету, у 2018 році тема Дня безпечного Інтернету «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою» надихає кожного\кожну приєднатися до всесвітнього руху, брати участь, використовувати кращий потенціал Інтернету для об’єднання людей. Визнаючи роль громади, День безпечного Інтернету 2018 надихає кожного\кожну приєднатися та відіграти свою роль.

Номер слайду 7

«Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою»Небезпека, яка тебе чекає: Контентні ризики. Комунікативні ризики. Електронні ризики. Споживчі ризики.

Номер слайду 8

«Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою»Небезпека, яка тебе чекає: Контентні ризики — це матеріали (тексти, картинки, аудіо і відеофайли, посилання на сторонні ресурси), що містять насильство, агресію, еротику і порнографію, нецензурну лексику, інформацію, що розпалює расову ненависть, пропаганду анорексії і булімії, суїциду, азартних ігор, наркотичних речовин і т.д.

Номер слайду 9

«Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою»Небезпека, яка тебе чекає: Комунікаційні ризики – це  знайомства і спілкування в Інтернеті під час яких на дитину можливий кібербулінг та кібергрумінг. Кібербулінг — переслідування повідомленнями в Інтернеті, що містять образи, погрози та агресію; це підлітковий віртуальний терор, напад із метою завдати психологічної шкоди. Простіше кажучи — сучасний цифровий аналог дитячого знущання. Останнім часом основною платформою для кібербулінгу стали соціальні мережі. Кібергрумінг – входження у довіру до дитини з метою використання її у сексуальних цілях. Шахраї дуже добре ознайомлені з особливостями вікової психології дитини і досить легко можуть встановлювати з нею контакт у соціальних мережах, форумах.

Номер слайду 10

«Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою»Небезпека, яка тебе чекає: Електронні ризики. Викрадання персональної  інформації яке відбувається завдяки вірусам, шпигунським програмам, необдуманому висвітленню власної конфіденційної інформації. Комп'ютерний вірус (англ. computer virus) — комп'ютерна програма, яка має здатність до прихованого саморозмноження. Одночасно зі створенням власних копій віруси можуть завдавати шкоди: знищувати, пошкоджувати, викрадати дані, знижувати або й зовсім унеможливлювати подальшу працездатність операційної системи комп'ютера. Приклади вірусів: Neshta, Staog, Archiveus. Шпигунський програмний продукт (англ. Spyware) — це програмний продукт особливого виду, що встановлений і вживається без належного сповіщення користувача, його згоди і контролю з боку користувача, тобто несанкціоновано встановлений. 

Номер слайду 11

«Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою»Небезпека, яка тебе чекає: Споживчі ризики. Дану група ризиків  в мережі Інтернет відносять до кіберзлочинів: продаж товарів через мережу де часто вони не відповідають своїм характеристикам, про що порушується Закон України «Про захист прав споживача», перевід грошових потоків через банківські картки де не завжди конфіденційна інформація є незахищеною.

Номер слайду 12

«Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою»Небезпека, яка тебе чекає: Комп’ютерна залежність;Розходження між реальним «я» і своїм інтернет-образом;Доступ до небажаного контенту (дорослий контент);Зараження комп’ютера шкідливим програмним забезпеченням;

Номер слайду 13

«Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою»ПРАВИЛА ІНТЕРНЕТ БЕЗПЕКИПоводьтеся чемно і ніколи не ображайте інших!Не зустрічайся із незнайомими он-лайн друзями особисто!Користуйтеся пошуковими системами для дітей. Уважно поводьтеся з паролями: використовуйте складні паролі, не користуйтесь одним паролем для всіх акаунтів, періодично змінюйте паролі. Уважно відносьтесь до посилань в повідомленнях в соціальних мережах та у інших месенджерах. Встановіть антивірус одразу після встановлення операційної системи і постійно його оновлюйте.

Номер слайду 14

«Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою»ПРАВИЛА ІНТЕРНЕТ БЕЗПЕКИПри проведенні будь-якої фінансової операції через Інтернет уважно дивість на протокол з’єднання. Потрібно щоб сайт мав ‘https://’ протокол. Сайти, які можуть викрадають дані працюють використовуючи протокол з’єднання ‘http://’. По можливості не робіть он-лайн покупки в незнайомих і маловідомих магазинах. При покупці дивіться на відгуки та рейтинг продавців. Періодично робіть резервне копіювання важливої інформації. Нікому і ніколи не повідомляйте персональні дані. Періодично перевіряйте Ваші мобільні пристрої на предмет додаткових програм, можливо Ви помітите незнайомі іконки на головному екрані чи в меню смартфона.

Номер слайду 15

Робота за комп'ютерами. Повторення правил безпеки роботи на комп’ютері

Номер слайду 16

Робота за комп'ютерами. Виконання тестування за посиланням:http://www.prointernet.in.ua/sert

Номер слайду 17

«Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою»Учні на картках у вигляді смартфону пишуть правила, які запам’ятали на уроці.

Номер слайду 18

«Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою» Домашнє завдання: Підготувати невеличкий твір на тему «Я за Безпечний Інтернет».

Номер слайду 19

Використана література. Методичні рекомендації «Безпечне користування сучасними інформаційно-комунікаційними технологіями»    Загальна редакція: К. Б. Левченко, д-р юрид. наук, професор, О. А. Удалова, канд. пед. наук, Л. Г. Ковальчук     http://lib.selyam.net/tw_files2/urls_102/116/d-115783/7z-docs/1.pdf. Центр сімейної безпеки Google   http://lcc.com.ua/ditjacha-bezpeka-v-interneti-tehnologii-ta/http://bezpeka.kyivstar.ua/materials/articles/article7/http://uk.wikipedia.http://koris.com.ua/other/45/index.html?page=21www.pil-network.com

pptx
Додано
30 липня 2018
Переглядів
5590
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку